ELEKTRONİK MÜZİĞİN HARİKA ADAMI ROMARE’DEN YENİ VİDEO

ELEKTRONİK MÜZİĞİN HARİKA ADAMI ROMARE’DEN YENİ VİDEO


Sana doyamıyoruz Romare...


Bir süredir, hatta bayağı bir süredir büyük hastası olduğumuz; 2016 çıkışlı Love Songs: Part Two’sunu başucu albümü bellediğimiz Londra doğumlu prodüktör Archie Fairhurst aka Romare, kendisinin de dahil olduğu plak şirketi Ninja Tune’un Live Session 1 isimli video serisinde karşımıza çıktı.

Mahlasını Romare Bearden’in işlerindeki kolaj tekniğinden etkilenmesi üzerine Romare olarak belirleyen ve üniversitede aldığı African American Visual Culture eğitiminde öğrendiği benzer kolaj tekniklerini hem müziğine hem de albüm görsellerine yedirmeyi başaran Romare, geç yaşta atıldığı elektronik müzik dünyasında açığı kapatacak şekilde hızlı ama bir o kadar da kendinden emin adımlarla ilerliyor.

Üniversiteden sonra yerleştiği Paris’te aldığı ikinci el plaklar ile başladığı DJ’likten, iki albümünü yayınladığı Londra merkezli plak şirketi Ninja Tune’a uzanan bir yol izleyen Romare, Ninja Tune’un yeni projesi Live Session’ın ilk konuğu oldu. Günümüzün popüler temalarından biri olan 80’ler ve VHS kaset etkili müziğe bulaşmasından ama çok da bulaşmak istememesinden bahseden genç DJ, yakışıklı arabası ile yaptığı küçük sürüşten sonra teklisi Come Close To Me’yi bizlere sunuyor.