BUGÜNDEN TAM 1 AY SONRA: BIG BURN İSTANBUL

BUGÜNDEN TAM 1 AY SONRA: BIG BURN İSTANBUL


21-22-23 Temmuz'da Suma Beach'e!


İstanbul’un yaşayanlarını buharlaştırmaya ant içtiği sıcak mı sıcak yazında, içinizi ferahlatacak line-up’ıyla serin mi serin bir festival her daim iyi bir fikir. Hem de işin içinde deniz, kum ve güneş varsa yeme de yanında yat! Bu sefer mecazi değil, literal anlamda “Yanında yat” diyoruz; çünkü deniz, kum, güneş ve elektronik müzikle 3 gün 3 gece sabahlamalı, kamplı, iddialı bir festivalden bahsedeceğiz.

Big-burn-istanbul

Bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek Big Burn İstanbul, 21-22-23 Temmuz’da, elektronik müzik sahnesini İstanbul’un yazlık dans pisti Suma Beach’e yatıya çağırıyor.

Yazın ortasında, tam 100 DJ eşliğinde, üç gün-üç gece boyunca, beş ayrı sahnesinde güneşin batışından doğuşuna ortak olunacak festival bulundu. Kağıt kalem çıkarın, konuyu epey açacağız.

Kimler var kimler?

“Kimler yok ki?” deyip uzata uzata headliner’lardan bahsetmek istiyoruz. Bir girizgah yapmadan vallahi bırakmayız…

DJ Awards’tan topladığı ödülleri artık evinde koyacak yer bulamayan Luciano, Türkiye’ye ilk kez geleceği Big Burn İstanbul çatısı altında, festivalin açılış gününü minimal techno’dan house’a oradan da latin melodileriyle dolduracak.

Techno’un en heyecan verici temsilcilerinden Nicole Moudaber, perküsyon ağırlıklı enerjik setleriyle festivalin ilk gününe iddialı bir giriş yapacak.

30 yıllık elektronik müzik geçmişiyle yaşayan techno efsanesi Richie Hawtin, Detroit Techno sound’unun en sağlam ritimlerini 22 Temmuz Cumartesi, Big Burn İstanbul’a getiriyor.

2013’ten beri düzenli olarak her yıl Resident Advisor tarafından en iyi DJ seçilen Dixon, müziğiyle karış karış gezdiği dünyanın İstanbul ayağında house’un gizli hazinelerini de festivalin ikinci gününde beraberinde getirecek.

Başlı başına hatırı epey sayılır bir isim olan Acid Pauli ile Tobi Dei, Lemurian, AEX, Ulises ve Bu Bu‘dan oluşan showcase’i, akıllardan kolay kolay çıkmayacak performanslarıyla Big Burn İstanbul’un son gününde sahne alacak.

Geniş müzikal yelpazesiyle dans pistini en çok aşındıracak isimlerden Loco Dice, festivalin son gününde 90’lar hip-hop’ından soul-funk özleminize house-techno temelinde her türlü gazı vermeye hazırlanıyor.

Durun, daha bitmedi! Her günün ikişer headliner’ı böyle, ama bu kadarla sınırlı değil.

Big Burn İstanbul’un ilk gününde; elektronik deneyselliğin üretken ismi Argenis Brito, Man O To’yla bilmeyeni olmayan NU, eski usül house ve karanlık techno ritimleriyle dans ettiren Jeremy Olander, psychedelic techno ağırlıklı setlerini Almanya’dan getirecek Hubble, yaptığı müziğin zihin ve ruh için olduğunu savunan Felipe Valenzuela ve çok çok daha fazlası olacak.

İkinci güne iyice dinlenip başlayın; zira program çok yoğun, güzel müzikten yorulacaksınız.

Özgün techno ritimleriyle karanlık ve ruhani boyuta oynayan Bedouin, tempoyu çocukların ulaşamadığı yükseklikte tutan Barnt, minimal techno ve deep house’u iç içe geçirdiği setleriyle Isolée, electronica ve disco’lu tatlı sound’uyla nefes aldıracak Kalabrese, bu topraklarla güzel bir gel-git ilişkisi olan Lake People, yetişkinler için techno felsefesiyle ilerleyen Patrice Bäumel, tek kişilik dev kadro Autarkic, house-techno-disco üçgeninde kendi uyumunu yakalayan Boot & Tax, elektronik müziğin etkili isimlerinden André Galluzzi, karakteristik ve yenilikçi sound’uyla Anthea, İspanyol elektronik müzik sahnesini şekillendiren isimlerden Javi Redondo ve daha nicesi Big Burn İstanbul’un ikinci gününde kulakların pasını ve ayakların ahını alacak.

Geldik üçüncü ve son güne…

Girizgahta bahsettiğimiz Loco Dice ve Acid Pauli Showcase‘in yanı sıra, deneysellik bayrağını Ukrayna’dan sallayan Nastia, 30 yıllık deneyimiyle yaşayan bir diğer efsane John Acquaviva, yüksek tempolu house ve melodik techno ağırlıklı setleriyle underground sahnelerin aranan ismi Nick Höppner, bas ağırlıklı techno ve house gibi house yapan Ryan Elliott, house-techno ve minimal sound’uyla Subb-an, techno’nun yenilikçi ismi Valentino Kanzyani ve ÇOK ÇOK DAHA FAZLASI Big Burn İstanbul’un kapanışını yapacak.

“E bu kadar mıydı?” Kocaman bir HAYIR. Daha yerli sahnemizin en deneyimlisinden en genç yeteneğine, sevip saydığımız tonla isim var Big Burn İstanbul’da. Fark ettiyseniz böyle yaz yaz, oku oku bitecek gibi değil. Malum, 100 DJ’den bahsediyoruz. Biz iyisi mi sizi hemen şuradan yetkili abilere bağlayalım, oraları bir güzel kurcalayın.

Bir an önce biletinizi almak için de tam üstüne basın.

big-burn-istanbul-yerli-sahne