J.R.R. TOLKIEN’İN 100 YIL ÖNCE YAZDIĞI KİTAP İLK KEZ RAFLARDA!

J.R.R. TOLKIEN’İN 100 YIL ÖNCE YAZDIĞI KİTAP İLK KEZ RAFLARDA!


Beren and Lúthien


The Lord of the Rings serisinin yaratıcısı J.R.R. Tolkien’in 1917’de yazdığı Beren and Lúthien, yazıldığı günden tam bir asır sonra ilk defa bugün yayımlandı. Geçtiğimiz Ekim’de kitabın kapak tasarımıyla birlikte yayım aşamasında olduğunun haberini paylaşmıştık bugün de raflardaki yerini işaret ediyoruz.

tolkien_office

The Lord of the Rings ve The Hobbit’te de illüstrasyonlarıyla yer alan Alan Lee, Beren and Lúthien’e de çizimleriyle dahil oldu. HarpersCollins tarafından yayımlanan kitabın ilk baskısı sadece 100.000 adetten oluşuyor; ama gerisi de elbet gelir.

Ölümlü bir adam Beren ile ölümsüz elf Lúthien’in aşkını anlatan hikayeyi, Somme Savaşı’ndan döndükten sonra eşi Edith’ten ilham alarak yazan Tolkien, kitabı The Silmarillion’un ana hikayesi olarak tanımlıyordu. The Lord of the Rings’te de geçen Beren ve Lúthien isimleri, Tolkien çiftinin mezar taşlarında da yazıyor. Beren and Lúthien’in kilit anlarından biri ve Tolkien’in ilham aldığı ilk an ise eşi Edith’in bir yürüyüşleri sırasında onun için çiçeklerin arasında dans etmeye başlamasıymış. Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien tarafından son haline getirilen kitabın Türkçe baskını umarız ki çok bekletmeden gelir!

beren-and-luthien