JOHN FRUSCIANTE’DEN ACID HOUSE ALBÜMÜ

JOHN FRUSCIANTE’DEN ACID HOUSE ALBÜMÜ


Trickfinger geri döndü!


Eski Red Hot Chili Pepers gitaristi John Frusciante, Trickfinger isimli acid house projesinden bir albüm yayınlamaya hazırlanıyor.

tumblr_mriiwk_Xrk_L1st9igxo4_1280

Uzun yıllar Red Hot Chili Peppers ile birlikte sayısız albüme imza atan John Frusciante, geçtiğimiz yıllarda gruptan ayrılıp solo kariyerine odaklanmaya başlamıştı. RHCP döneminde de fırsat buldukça film müziği ve solo projelerini yayınlayan Frusciante, Trickfinger isimli acid house projesinde üçüncü albümünün yolda olduğunu duyurdu. İlk albümünü de yayınladığı Los Angeles’ın simgelerinden biri haline gelen techno plak şirketlerinden biri olan Absurd’den 8 Eylül’de yayınlanacak albüm şüphesiz ki Frusciante’nin müzikal zekasının elektronik müzik ile buluşmasının güzel bir ürünü olacak.

Trickfinger projesiyle ilgili “Beş yıl önce, elektronik müzik yapmak ve konusunda daha ciddi düşünmeye başladım. Bundan 10 yıl önce çeşitli programlanmış synthesizer ve sample odaklı müzikle uğraşmaya başlayıp ve elimden geldiğince duyduğum şeyleri taklit ediyordum. Makinelerin, programcı gibi düşünmeye zorlayan dillerin, yeni bir müzik sözlüğünü keşfetmeme neden olduklarını keşfettim.” açıklaması yapan John Frusciante’nin 2015 yılında yayınladığı albümü ve 8 Eylül’de gelecek yeni albümünün tracklist’ine ulaşmak için biraz aşağı kaydırmanız yeterli.

Tracklist 
A1 Shift Sync
A2 Ruche
A3 Exclam
B1 Hasan
B2 Cuh
B3 Stall