LEONARD COHEN SERGİSİNDEN DETAYLAR GELMEYE BAŞLADI

LEONARD COHEN SERGİSİNDEN DETAYLAR GELMEYE BAŞLADI


The National, Sufjan Stevens, Jarvis Cocker ve dahası...


2016’nın sonunda hayatını kaybeden Leonard Cohen anısına yapılacak serginin detayları ve devamında gerçekleşecek konserde yer alacak sanatçılar belli olmaya başladı.

Geçtiğimiz sene le Musée d’art contemporain de Montréal tarafından duyurulan Leonard Cohen’in 49 yıllık sanat hayatını kutlamak adına gerçekleşecek Leonard Cohen – Une brèche en toute chose / A Crack in Everything isimli sergiden detaylar gelmeye devam ediyor. Leonard Cohen hayattayken başlayan ve kendisinin de büyük heyecanla beklediğini öğrendiğimiz proje için müzenin direktörü John Zeppetelli ve Victor Shiffman şunları söyledi:

Bu sergi fikrini ortaya atıp üstüne çalıştıkça hemen “Leonard Cohen’e nasıl ulaşabiliriz?”in yollarını aramaya başladık. Onun için biyografik bir nitelik taşıyacağını düşündüğümüz bu sergi için düşündüğümüz yöntemleri beğenmesi bizim de çok hoşumuza gitti. Başlangıçtan itibaren hayatını sanata adamış Leonard Cohen’in, kendinden sonra gelecek isimlere nasıl ilham vereceği düşüncesinin onu ne kadar mutlu ettiğini gözlerimizle gördük. Zamansız kaybıyla bu sergi bizim ve sanatçının hayranları için yepyeni bir anlam kazanmış oldu. Birden bu kadar büyük bir ismi ve sanatını anmak için elimize bir fırsat doğmuş oldu.

Leonard Cohen’in hayatını kaybettiği tarih olan 9 Kasım’da başlayacak ve 9 Nisan’a kadar devam edecek ana serginin yanında gerçekleşecek konserlerde ise birçok önemli isim sahne alacak. Şimdilik belirli olan isimler arasında The National, Sufjan Stevens, Julia Holter, Jarvis Cocker ve Moby yer alıyor.

Buradan hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz sergide Jenny Holzer’ın Cohen’in şarkılarından en güzel cümleleri Fransızca ve İngilizce olarak bir fabrikanın duvarına yansıttığı projesini izlemek için ise sizleri böyle alalım.