PJ HARVEY’DEN BİR YENİ TEKLİ ÜSTÜNE BİR DE VİDEO

PJ HARVEY’DEN BİR YENİ TEKLİ ÜSTÜNE BİR DE VİDEO


The Champ


Polly Jean Harvey aka PJ Harvey, mısırlı sanatçı Ramy Essam ve fotomuhabir Giles Duley işbirliğiyle gerçekleştirdiği yeni müzik videosu The Champ’i paylaştı.

Geçtiğimiz ay A Dog Called Money ve I’ll Be Waiting isimli iki şarkı yayınlayan PJ Harvey, şimdi de geliri Beyond Association aracılığı ile Suriye’deki savaştan kaçıp Lübnan’a gelen ama burada da hayatını kaybeden çocuklarını toprağa verecek yer bulamayan ailelere bağışlanacak bir şarkı paylaştı.

John Parish’in prodüktörlüğünü üstlenip şarkıdaki gitar ve davulları çaldığı, Rick Holbrook’un da Giles Duley’in fotoğraflarını editlediği siyah beyaz video için Duley basın açıklamasında şunları söyledi: “1 milyondan fazla Suriyeli mülteciyi barındıran sadece 4 milyonluk Lübnan’daki krizin boyutunu görmek gerçekten çok üzücü. Ülkenin altyapısı sınırlarına kadar zorlanıyor ve ülkedeki en kötü yerin Bekaa Vadisi olduğunu söylerken bundan hiç şüphe duymuyorum.” Şarkının sözlerini yazan Mısırlı sanatçı Ramy Essam ise “Bu şarkıyı Arap Baharı sırasında kavga, dayak ve işkence görüp arkadaşlarımı kaybettiğim sırada yazdım.” açıklaması yaptı.