RADIOHEAD OKNOTOK’İ RACHEL OWEN’IN ANISINA ADADI

RADIOHEAD OKNOTOK’İ RACHEL OWEN’IN ANISINA ADADI


True love dedicates


Radiohead’in müziğin seyrini değiştiren albümü OK Computer’ın 20. yaşı için OKNOTOK ismiyle yeniden basıma gittiğini artık duymayan kalmamıştır. Bu edisyonu erkenden alıp evine götüren şanslılardan birinin paylaştığı fotoğraf vesilesiyle albümün Thom Yorke’un geçtiğimiz sene hayatını kaybeden 20 yıllık hayat arkadaşı Rachel Owen’a ithaf edildiğini görüyoruz.

THOM-Y

Oxford Üniversitesi’nde İtalyanca profesörü olarak görevini ölümünün hemen öncesine kadar sürdüren Owen ve Yorke, yollarını 2015 Ağustos’unda ayırmıştı. Bu ayrılığın etkisini son Radiohead albümü A Moon Shaped Pool’da da çok net bir şekilde görmüştük. Ayrılık öncesi, 22 yıl boyunca da True Love Waits başta olmak üzere Yorke, içinden çıkamadığımız bir sürü şarkıyı onu düşünerek yazmış, bunca yıllık Radiohead külliyatında varlığı hep hissedilmişti.

“Bu yeniden basım, kanserle girdiği uzun ve cesur bir mücadelenin ardından hayatını kaybeden Dr. Rachel Owen’ın 1968-2016 anısına adanmıştır. Umarız, iyisindir. Dinlediğin için teşekkürler.”

Birkaç ay önce yapılan bir araştırma sonucu, istatistiksel olarak Radiohead’in en hüzünlü şarkısı seçilen True Love Waits‘in tüm burukluğuyla sizleri baş başa bırakıyoruz.