SESSİZ BİR LONDRA GÜZELLEMESİ

SESSİZ BİR LONDRA GÜZELLEMESİ


London Symphony


Son günlerde zor günler geçiren Londra’ya aşk mektubu kisvesinde sessiz bir film, hatta bir şehir senfonisi diyebileceğimiz London Symphony‘nin fragmanı paylaşıldı. “Neymiş bu böyle?” diyorsanız hemen anlatıyoruz.

london-symphony--

İngiliz yönetmen Alex Barret, şehrin farklı noktalarından kafasına göre tonla görüntü kaydediyor, ardından ortak noktası sadece Londra olan bu görüntüleri yine kafasına göre sıralayıp şehrin basit ve günlük yaşamının güzelliğini ortaya çıkarıyor. “Şehir hayatına şiirsel bir yolculuk” olarak tanımlanan film, Edinburgh Film Festivali’nde En İyi İngiliz Filmi’ne verilen Michael Powell Ödülü’ne aday oldu. İlk gösterimi de yine aynı festivalde 3 Eylül’de yapılacak.

Birbirinden bağımsız gibi görünen bu görüntüleri anlamlandırmayı izleyiciye bırakan London Symphony, aradaki bağlantıyı kimi zaman müziğin gücüne, kimi zaman da izleyicisinin hayal gücüne emanet ediyor. Şehrin upuzun tarihini, çok kültürlü iklimini ve sokaklarının gündelik yaşamını bir araya getiren film, İngiltere’de kesin vizyona girecek de, buraya gelmez herhalde. O yüzden şimdi kısa fragmanını izleyelim, gerisini sonra düşünürüz.