THE KILLERS’TAN 5 YIL SONRA İLK YENİ ŞARKI!

THE KILLERS’TAN 5 YIL SONRA İLK YENİ ŞARKI!


Run For Cover


Yıllardır yeni seslerine hasret kaldığımız The Killers, hafta sonu Atlantic City, Borgata’daki konserinde yeni ama eski şarkısı Run For Cover’ı ilk kez çalıp söyledi. Tam da The Killers’ın erken zamanlarının havası olan şarkı, bundan 8 yıl önce yazılsa da ilk performansı daha ancak burada.

The Killers Sam's Town Decennial Extravaganza

Uzun süredir beklenen beşinci The Killers albümünden ilk şarkının The Man olacağı ve geçtiğimiz Cuma günü yayınlanacağı söyleniyordu; ama sonrasında tarih 15 Haziran’a çekildi. Onun yerine 2008’deki üçüncü The Killers albümü Day & Night döneminde yazılıp albüme konulmayan ve 2012’deki Battle Born’da da kendine yer bulamayan Run For Cover’ı paylaşmaya karar veren grup, her an asıl yeni şarkılarıyla da karşımızda belirebilir.

Radiohead’in OK Computer döneminde yazıp daha henüz paylaştığı I Promise misali, Run For Cover da The Killers’ın serseri zamanlarından kalan bir şarkı. Şimdi bu ne kadar Sam’s Town’ı andırırsa andırsın, asıl yeni The Killers şarkıları, daha öncekilere benzemeyecek diyorlar. Hatta birkaç ay önce grubun frontman’i Brandon Flowers ve davulcusu Ronnie Vanucci, yeni albümleri için sürekli farklı şeyler denediklerini, o yüzden bu kadar uzun sürdüğünü ve bu sefer şimdiye kadar yaptıklarından çok daha ağır şarkılarla geleceklerini söylemişti. Birkaç güne bu yeni seslerden ilkini, The Man’i dinleyebiliriz. O zamana kadar da The Killers’a eski bize yeni Run For Cover’a buyurun.