ATARI KONSOLU 24 YIL SONRA TEKRAR SAHALARDA

ATARI KONSOLU 24 YIL SONRA TEKRAR SAHALARDA


Evet bildiğimiz Atari


ABD’li teknoloji firması Atari, bir dönem herkesin evinde bulunan şimdilerin retro ürünü Atari oyun konsolunu güncelledi: İşte karşınızda The Ataribox.

Atari’nin geçtiğimiz ay E3’te duyurduğu ama hakkında çok az detay paylaştığı yeni oyun konsolu The Ataribox’tan taze görüntüler ve detaylar da yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Oyun dünyasına Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong, Asteroids ve Mario Brothers gibi birçok klasik oyun kazandırıp popüler kültüre büyük katkılarda bulunan şirket; yıllar içerisinde Sony’nin Playstation’ı ve Microsoft’un Xbox’ı karşısında arka planda kalmıştı. Şimdilerde piyasaya dönmeye hazırlanan Atari, bunun için eski konsolu Atari 2600’ın tasarımından esinlenerek hayata geçirdiği yeni projesini kısmen duyurdu.

Şirketin 1993’te piyasaya sürülen Atari Jaguar’dan bu yana ilk oyun konsolu özelliğini taşıyan The Ataribox için Atari’nin yaptığı açıklamada, “Sizlerle dalga geçtiğimizi düşünmeyin sakın. Daha detaylı bilgi için aç olduğunuzu biliyoruz; özellikler, oyunlar, fiyatlandırma, piyasaya çıkış tarihi gibi detayları yavaş yavaş sizlerle paylaşacağız. Bunu doğru yapmak istiyoruz, bu nedenle bu süreci sakince ve adım adım paylaşıp Atari topluluğunun geri bildirimlerini dinlemeye karar verdik.” cümlelerine yer verdi. Şimdilik paylaşılan görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla bir SD kart, HDMI girişi ve dört USB port’unun yer alacağı konsol, bakalım büyük rakipleriyle başa çıkabilecek mi?