BANKSY <3 İNGİLTERE, BANKSY <3 BİZ, BANKSY <3 HERKES

BANKSY <3 İNGİLTERE, BANKSY <3 BİZ, BANKSY <3 HERKES


1 numara Banksy, 1 numara


Uzun zamandır Banksy’nin Massive Attack’in solisti Robert Del Naja olduğu söylense de emin olamıyorduk. Yine emin olamıyoruz; ama geçtiğimiz ay Goldie’nin ağzından kaçırdıklarıyla bu ihtimal daha da yükseldi. Artık her kim ki Banksy ise, İngiltere’nin en sevilen sanat eserinin sahibi ünvanına kavuştu.

Samsung’un yürüttüğü bir araştırmada katılımcılara sorulan sorular üzerine, yıllardır listede bir numaranın sahibi olan John Constable’ın The Hay Wain isimli tablosu, Banksy’nin Shoreditch’te bir dükkanın duvarına yaptığı mural’ın gerisinde kaldı. Son yıllarda Banksy’nin iyice artan popülaritesi ve politikaya dokunan eserlerinin artmasını düşününce bu sonuç pek de şaşırtıcı değil diyebiliriz.

20 eserin listelendiği testte bu iki eser dışında Peter Blake’in Sgt. Pepper albüm kapağı sekizinci, David Hockney’nin A Bigger Splash’i on dördüncü ve Henry Moore’un Reclining Figure isimli eseri on dokuzuncu sırada yer aldı.

Banksy-art-itsnicethat-1

Günümüzün tartışmalı ve gizemli sanatçılarından biri olan Banksy’nin hem işlerini hem de gizemli kimliğini daha uzun süre konuşacağımıza hiç şüphe yok. İşte ilk yirmi!

DFqKH8-XoAMp9UE