BROKEN SOCIAL SCENE’DEN SAPASAĞLAM DÖNÜŞ VİDEOSU!

BROKEN SOCIAL SCENE’DEN SAPASAĞLAM DÖNÜŞ VİDEOSU!


Vanity Pail Kids


Toronto’nun bin bir yüzlü indie-rock kolektifi Broken Social Scene, 7 yıllık sessizliğini geçtiğimiz hafta beşinci stüdyo albümü Hug of Thunder‘ı yayına sokarak bozmuştu. Bugün de Vanity Pail Kids şarkısının tokat gibi müzik videosuyla karşımıza çıkan grup, “İşte geldim, buradayım!” diye bas bas bağırıyor.

vanity-pail-kids

2010’daki Forgiveness Rock Record’un tadını ağzımızda bırakarak ortalardan kaybolan Broken Social Scene’in, olağandışılıktan nasibini iyice alan Vanity Pail Kids videosuyla yine kalıbına sığmadığını görüyoruz. Tam bir rockstar olma hayalleri kuran, prodüktörüyle arası limoni, beatbox’çı bir klozetin başrolde olduğu video, etrafında dönenlerle tatlı-sert konuşuyor ve her birini de kendine malzeme yapıyor.

Grubun temelini atan Kevin Drew’un bizzat yönettiği video, Grizzly Bear ve Ryan Gosling’e de kendi dilinde selam gönderiyor. Klozetler ve kafasına çöp poşeti geçiren insanların bir arada yaşadığı bir dünya yaratan Drew’un gözünden, kendini gerçekleştirme hayaliyle yanıp tutuşan bir klozetin hikayesini ve bu bahaneyle laf çarpıttığı dört bir yanı görüyoruz.

Buyursunlar…