ÇOCUKLARA RAP’İN ABC’SİNİ ÖĞRETECEK KİTAP GELMİŞTİR

ÇOCUKLARA RAP’İN ABC’SİNİ ÖĞRETECEK KİTAP GELMİŞTİR


A'dan Z'ye Rap tarihi


Old School rap vs. Soundcloud rap’e doğru gittiğimiz şu günlerde Andrew Morgan, yeni nesile hip hop’un köklerini hatırlatacak bir illüstrasyon kitabı hazırladı.

Hayatın her alanında olduğu gibi, müzikte de jenerasyonlar arasındaki fark açıldıkça zaman zaman önemli isimler unutulma tehlikesiyle karşı karşıya geliyor. Teknolojik imkanlar arttıkça ve insanlara ulaşmak kolaylaştıkça artık herkes kendinin DJ’i, prodüktörü vs. olabiliyor. Bu yüzden rap kültürünün nesiller arasında derinleşen farkını kendine dert edinen Berlin merkezli illüstratör Andrew Morgan, genç kuşaklara rap müzik tarihinin önemli isimlerini hatırlatmak için RAP ABC ufak bir kitap hazırladı.

Snoop Dogg’dan A$AP Rocky’ye, Biggie Smalls’tan Missy Elliot’a ya da Tupac Shakura’a bu kültürü şekillendiren bir sürü ismin yer aldığı bu kitap hakkında konuşan Morgan, “İsimleri seçerken kendi zevkimden çok; sanatçıların hip hop kültürüne katkılarını, tanınırlıklarını ve kendine has tarzlarını göz önünde bulundurdum.” açıklamasını yaptı.

K

Çocuğunuza, yeğeninize ya da kuzeninize bu adres üzerinden alabileceğiniz bu hediye sayesinde kim bilir, belki geleceğin Tupac’i sizin evden çıkabilir. (Allah sonunu benzetmesin…)