COEN KARDEŞLER’İN DEV DİZİSİNDEN DEVASA DETAYLAR

COEN KARDEŞLER’İN DEV DİZİSİNDEN DEVASA DETAYLAR


The Ballad Of Buster Scruggs


Derinlikli olay örgüsü ve bol sembolizmli anlatımıyla izleyeni tekrar ve tekrar düşündüren Ethan ve Joel Coen’in, sinemada estirdikleri fırtınayı farklı bir formata yönlendirmeye hazırlandığı antolojisi The Ballad of Buster Scruggs‘ın akıbeti nihayet belli oldu! Ne bir sinema filmi ne de tam anlamıyla bir TV dizisi olarak nitelendirilemeyen yenilikçi proje, Western türünde sıra sıra 6 farklı hikaye anlatacak.

coens-2

Annapurna Pictures’ın TV ayağıyla güçlerini birleştiren Coen Kardeşler’in, dizi formatında entegre edeceği teatral elementleri dev ekranlarda da izleyebiliriz, küçük ekranlarda da, ikisinde birden de… Henüz dağıtım stratejisi netleşmeyen serinin anlatacağı 6 uzun hikayenin konularıysa nefes tutturan cinsten.

Henüz kadrosuna dair de resmi bir açıklama yapılmayan projenin çekimlerinin Temmuz ortası başlanıp Eylül gibi bitirilmesi planlanıyor. İç savaş dönemi, Vahşi Batı’da geçen 6 farklı hikayenin başlıklarıyla beraber gelen konularıysa kısaca şöyle:

1- Seriye adını veren ilk hikaye, şarkı söyleyen bir cowboy’un hikayesini anlatacak.

2- “Near Algodones” ismiyle izleyeceğimiz ikinci bölümde, kendi beceriksizliğiyle başarısız olan bir banka soygunu girişimi ve büyükbaş binicilik denemeleriyle avare bir silahşörün maceralarına ortak olacağız.

3- “Meal Ticket” ise hareket halindeki bir gösterinin aktörü ve temsilcisini anlatıyor.

4- “All Gold Canyon” da mutlu mesut bulduğu altın madenini gizliden gizliye gaspeden bir kötüye kaptıran maden arayıcısından bahsediyor.

5- “The Gal Who Got Rattled”, Oregon Trail yolundaki iki adamın ve vagonda bu iki adamdan birinin yardımına ihtiyacı olan bir kadının hikayesiyle evlilik ihtimalleri arasında gidip geliyor.

6- Ve son olarak “The Mortal Remains”, birbirinden çok farklı beş yolcunun bir at arabası üstünde çıktıkları, sonu belli olmayan gizemli yolculuklarını anlatıyor.

Her biri farklı karakter ve olaylarla şekillense de temelde western’den yürüyecek seri, Coen Kardeşler’in No Country For Old Men ve True Grit’in ardından Vahşi Batı’ya selam çakan üçüncü projesi olacak.

Öyle ya da böyle, dev bir proje yolda. Nefesler tutuldu, bekliyoruz.