FACE/OFF’TA JOHN TRAVOLTA’NIN YERİNE NEREDEYSE JOHNNY DEPP OLACAKMIŞ

FACE/OFF’TA JOHN TRAVOLTA’NIN YERİNE NEREDEYSE JOHNNY DEPP OLACAKMIŞ


Kadere bak, kadere bak...


“Nicolas Cage – John Travolta birbirini oynuyor” gibi kupkuru özetleyebileceğimiz Face/Off’un 20. yılı şerefine, “Ya olsaydı?” senaryoları üzerinden hayaller kurduran bilgiler geldi. Normalde John Woo yerine 90’larda Türkiye’de yaşayan herkesin televizyonda en az bir kere illaki denk geldiği Demolition Man’in yönetmeni Marco Brambilla’nın elinde olan projede, John Travolta yerine de Johnny Depp yer alacakmış.

“O sıralar 27 yaşında olan Johnny Depp’i bir star’a çevirmeye çalışan Paramount, filmde yer almak isteyen Nicolas Cage’i yalnızca karşısında Depp olursa kabul edeceğini söyledi. Depp ise senaryoyu okuduktan sonra reddetti. Başlığı görünce bunun bir hokey filmi olacağını sanmış, olmadığını görünce hayal kırıklığına uğramıştı. Projeyi bıraktı, Brambilla da masayı onunla birlikte terk etti. Bu filmin raya oturması için birçok şeyin ters gitmesi gerekti.” Mike Werb’le birlikte filmin senaryosunu yazan Michael Colleary, süreci bu sözlerle açıklıyor.

Sonuçtan biz memnunuz, Paramount-John Woo-Nicolas Cage-John Travolta dörtlüsünün de memnun olmamak için bir nedeni yoktur diye düşünüyoruz. Şimdi bu denli literal bir Face/Off’tan bahsedildiğini öngöremeyen Johnny Depp düşünsün…