GERÇEK FOTOĞRAFLARLA VİZYONDAN ÖNCE DUNKIRK’E HAZIRLANIN

GERÇEK FOTOĞRAFLARLA VİZYONDAN ÖNCE DUNKIRK’E HAZIRLANIN


Her karesiyle savaş, yıkım, Dunkirk


Kritiklerde öve öve bitirilemeyen Dunkirk yarın vizyona giriyor. Filmi izlemeden önce hikayenin geçtiği mekanları ve gerçek savaş görüntülerini görmeye ne dersiniz?

EVACUATION OF BRITISH SOLDIERS FROM DUNKIRK, FRANCE - 1940

Christopher Nolan’ın onuncu uzun metraj filmi Dunkirk, uzun zamandır gerek oyuncu kadrosuyla gerek de heyecan yaratan fragmanlarıyla uzun zamandır sinema dünyasının göbeğinde yer alıyor. Tom Hardy, Cillian Murphy ve Kenneth Branagh gibi isimlerin yanında Harry Styles’ı da ilk defa beyaz perde de göreceğimiz film, II. Dünya Savaşı’nın kaderini şekillendirecek büyüklükte bir kuşatmaya ev sahipliği yapan Fransa’nın kuzey bölümünde, küçük bir sahil kasabasında yaşananları anlatıyor. Müttefik ordusunun, son hız ilerleyen Alman askerleri karşısında Dunkirk’e çekilmesiyle başlayan kuşatma, 400 bin müttefik askeri köşeye sıkışmış beklerken Hitler komutanalarına dur emri vermesiyle savaşın seyrini değiştirecek bir hikayenin yazılmasına sebep olur.

En prestijli film sitelerinde “Öyle iyi, böyle mükemmel, en iyi Nolan filmi” gibi övgülerin havada uçuştuğu Dunkirk vizyona girmeden, savaşın gerçekleştiği yere fotoğraflarla bakıp yarın sinema salonunda ön cepheden yerimizi alalım.

WWII B.E.F. RESCUED AT DUNKIRK, England United Kingdom WWII ALLIES RESCUED AT DUNKIRK, United Kingdom England Battle of Britain - 1940 WWII France Dunkirk Evacuation, France WARTIME HISTORICAL WARTIME HISTORICAL WARTIME HISTORICAL