İŞTE PALME D’OR FATİHİ THE SQUARE’İN İLK FRAGMANI!

İŞTE PALME D’OR FATİHİ THE SQUARE’İN İLK FRAGMANI!


Ruben Östlund'un kara mizahına ilk bakış


70. Cannes Film Festivali’nde herkesin gözünü diktiği Palme d’Or nam-ı diğer Altın Palmiye’yi bir koşu alıp evine götüren İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un merakla beklenen The Square’inden ilk fragman, nihayet paylaşıldı!

the-square

Daha önceden Play ve Force Majeure filmleriyle bu günlere göz kırpan Östlund, Cannes çıkışı The Square ile daha önce izlemediğimiz türden bir tat vadediyor. 142 dakika boyunca insan olmanın verdiği ortak zayıf noktalar çerçevesinde, elitizmi bol bol eleştirip kendinden bir şeyler katma bilincine dört köşeden değinen The Square, sadece konusu itibariyle bile çok başka sularda yüzüyor.

Hemen konuya iniş yapalım:

“İki çocuk sahibi, boşanmış bir baba olan Christian, modern sanat müzesinin sevilen küratörü olma görevini sürdürmektedir. Tha Square ismindeki bir sonraki gösterisi ise yoldan geçenleri azami seviyede de olsa sosyal fedakarlığa davet eden, katılımcılara bir insan olarak sorumluluklarını hatırlatan bir enstalasyondur. Fakat her daim idealler doğrultusunda yaşamak zor olduğundan Christian’ın telefonunu çalan hırsıza verdiği aptalca cevap, onu kendi kazdığı kuyuya çeker ve hiç istemediği durumların içine taşır. Bu sırada müzenin PR ajansı da The Square için beklenmedik bir kampanya yürütmeye başlar. Süreç boyunca müzeyle birlikte Christian da bir varoluş krizine sürüklenir.”

25 Ağustos’ta İsveç’te vizyona girecek The Square, buralara ne zaman gelir belli değil. Ancak birkaç festivali daha yerinden oynattıktan sonra Altın Palmiye’yi alan film neymiş görebileceğiz.

Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Christopher Læssø ve Terry Notary‘nin başrolleri paylaştığı The Square’in ilk fragmanına çıkışlar buradan.