KARANLIK LORD JOHN CARPENTER’DAN İKİ YENİ KORKU DİZİSİ

KARANLIK LORD JOHN CARPENTER’DAN İKİ YENİ KORKU DİZİSİ


70'inde bile korkutanlar derneği


Korku ve bilim kurgu filmlerinin yaşı yetmişe dayansa da aktifliğinden hala ödün vermeyen ustası John Carpenter, Halloween ve Escape From New York filmlerinin yeni uyarlamalarına da el attığı şu günlerde, iki korku dolu projesiyle televizyon ekranlarını da boş geçmiyor.

Carpenter.2

Syfy’da yayınlanmak üzere iki ayrı proje için Universal Cable Productions ile güçlerini birleştiren yönetmen, King’s Storm King Productions ile ödüllü antoloji serisi Tales For a Halloween Night‘taki birbirinden korkunç hikayeleri anlatacak olmasının yanı sıra, Simon R. Green’in Nightside uyarlamasında da Londra’nın kalbinde gizliden gizliye toplanan gece yaratıklarını tanıtacak.

“Universal Cable Productions ile partner olup televizyona atılmak için heyecan duyuyorum. Bu bir yandan güzel anılarım olan eve, Universal’a dönüş; diğer yandan yeni yaratıcı partnerlerle atılacağım programcılık geleceğine bir adım. “

Dünyanın dört bir yanından topladığı hikayelerle kendi gibi birçok yazarı da bir araya getirdiği grafik roman serisi Tales for a Halloween Night’ı televizyon ekranlarına uyarlamaya hazırlanan Carpenter, bu proje için hala yazar arayışında olsa da Nightside’ı MTV’nin Scream serisinin senaristi Jill Blotevogel’a emanet etti bile.

Halloween kültünü ekranlara getiren, They Live ve The Thing gibi birçok klasiğin altından girip üstünden çıkan türünün yaşayan devi Carpenter, küçük ekranlarda büyük işlerin peşinde. Daha fazla ayrıntı, ilerleyen zamanlarda gelecektir. O zamana kadar psikolojinizi hazır ve nazır edin.

Tales-for-a-Hallween-Night-graphic-novel-cover