PABLO ESCOBAR’IN EVİNDE KALMAK İSTER MİYDİNİZ?

PABLO ESCOBAR’IN EVİNDE KALMAK İSTER MİYDİNİZ?



Suç dünyasının en kendine has karakterlerinden biri olan Pablo Escobar’ın otele dönüştürülen Meksika’daki yazlık evi kalacak şanslı kişilerden olmak ister misiniz?

Meksika’nın Tulum şehrindeki Casa Malca’da yer alan Pablo Escobar’ın yazlık evi, New York merkezli galeri Lio Malca tarafından lüks bir otele dönüştürüldü. Escobar’ın 1993’teki ölümünden sonra boşaltılan bu ev, galerinin sahip olduğu koleksiyon ile donatılarak ilgililerine El Patron’un evinde bir ya da birkaç gece vaat ediyor.

2003’te ormanın içerisinde keşfedilen villa, 2012 yılında satın alınıp otele dönüştürülüyor. Dokuz yatak odası ile 2015 yılında açılan otel, bununla yetinmeyip bulunduğu alana sürekli eklemelerle genişlemeye devam ediyor. Palmiyeli bir yolda yapılan küçük bir yolculuktan sonra misafirlerini İran halıları ile kaplı bir avluyla karşılayan otelin, sahil kısmında ise 180 metrelik beyaz kum plajı bulunuyor.

Otelin sahibinin aynı zamanda bir sanat galerisi olmasının en büyük getirisi; yapının içerisinin çağdaş sanatçılar ve tasarımcılar tarafından resim, heykel ya da mobilya olarak karşımıza çıkan sanat eserleriyle donatılmış olması. Bununla birlikte galerinin sahip olduğu koleksiyon sürekli yenilendiği ve otel içinde de çeşitli güncellemeler yapıldığı için, farklı dönemlerde otelde kalan misafirlerin farklı sanat eserleriyle karşılaşmaları da mümkün.

Design Hotels tarafından işletilen yapıda konaklamak tahmin edebileceğiniz gibi biraz pahalı, ama otelin fotoğraflarına bakmak bile insana iyi geliyor.