RADIOHEAD İSRAİL KONSERİNDE SAHNEDEN İNMEK BİLMEDİ

RADIOHEAD İSRAİL KONSERİNDE SAHNEDEN İNMEK BİLMEDİ


Ah o konserde ben de olsaydım!


Geçtiğimiz yıl yayınlanan dokuzuncu stüdyo albümü A Moon Shaped Pool ile yıl boyu yoğun bir turne programında olan Radiohead, uzun bir süredir İsrail’de vereceği konserle tartışmaların odak noktası olmuştu. Bu kadar lafın üstüne gidecek mi gitmeyecek mi derken, konser dün gerçekleşti ve Radiohead sanki inadına, sahneden inmek bilmedi.

Önce Roger Waters’ın İsrail/Filistin olaylarını sebep göstererek İsrail’de konser vermesini eleştirmesi ve Ken Loach’un da olaya dahil olmasıyla Thom Yorke en sonunda, “Canımız nerede isterse çalarız, bu sanat ve herkese ait bir şey.” deyip konserin gerçekleştireceğini açıklamış ve ortalık iyice gerilmişti. Tabii olaylar böyle tek cümleyle açıklanacak gibi değil, taraflarca yazılmış satır satır açıklamalar var. Olanları daha iyi anlamak ve tarafınızı seçmek için detaylı bir okuma yapmanızı öneririz.

Bütün bu yaşananların ışığında, dün akşam İsrail’de sahne alan grup, son yılların en uzun konserlerinden birine imza attı.

İki saatten fazla sahnede kalan grup, turnenin kalanında 17 şarkının üstüne 6 şarkılık bis yaptığı normal sahne programının üzerine bir 4 şarkı daha ekleyip toplamda 27 şarkı çalarak 2006’dan bu yana en uzun konserini vermiş oldu. Gelişmeleri takip ederken “Bir saat de burada çalsan n’olur ki!!” diye sitem ve hüznü bir arada hissettiğimiz Radiohead’in baktıkça gözleri dolduran setlist’i ve konserden birkaç canlı performans hemen burada.

Setlist:
Daydreaming
Lucky
Ful Stop
Airbag
15 Step
Myxomatosis
All I Need
Pyramid Song
Everything in Its Right Place
Let Down
Bloom
Identikit
Weird Fishes/Arpeggi
The Numbers
2 + 2 = 5
Bodysnatchers
Idioteque

Bis:
No Surprises
Nude
Like Spinning Plates
Lotus Flower
Paranoid Android
Reckoner

Bis 2:
Creep
The Bends
There There
Karma Police