RED BULL TV’YLE AYNI ANDA MONTREUX JAZZ FESTIVAL? O DA BURADA EFENDİM!

RED BULL TV’YLE AYNI ANDA MONTREUX JAZZ FESTIVAL? O DA BURADA EFENDİM!


7-9 Temmuz ve 14-16 Temmuz hafta sonlarınıza talibiz


İsviçre dendiğinde akla ne gelir? Buna verilebilecek cevaplar peynir/fondü ve çikolatadan Roger Federer’e, Lozan Antlaşması’ndan çeşitli kol saatlerine kadar geniş bir yelpazede seyredebilir. Caz severler için ise sözcükle birlikte beliren imge ve melodiler de, adres de bellidir: Montreux Jazz Festival!

Adında yalnızca caz geçse de eklektik yapısıyla farklı türlerden başarılı bir seçki sunmayı her yıl başaran Montreux Jazz Festival; ilk kez düzenlenmeye başladığı 1960’lardan bugüne dek Miles Davis, Ray Charles, David Bowie ve Prince gibi isimleri ağırladı. Bu yılın 30 Haziran’da başlayan ve 15 Temmuz’a kadar devam edecek programının da “Eklektik” tanımının hakkını gani gani veren bir yapısı var.

Max Richter, Nicolas Jaar, alt-J, Soulwax, Phoenix, Herbie Hancock, Chilly Gonzales, Pet Shop Boys, Beth Ditto, Bonobo, Dua Lipa, Fleet Foxes, Kasabian, Solange, London Grammar, Michael Kiwanuka… Bunlar rastgele aklımıza gelen isimler değil, Montreux Jazz Festival’ın bu yılki yoğun ve canavar gibi programından minik bir seçki! Tamamıyla bir yazıda başa çıkmak mümkün değil, devamı için şuraya başvursanız daha iyi.

“Başlayan festivalin haberi mi yapılır?” diye soran olacaktır, gelelim o meseleye. Yine Red Bull sağ olsun, yine Red Bull TV’nin imkanları var olsun, Montreux Jazz Festival’ın programından 6 gün, Play Tuşu’ndan da eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak! 7, 8 ve 9 Temmuz ile 14, 15 ve 16 Temmuz; yani hafta sonunun “Esmiyor” ağlamalarını doruğa çıkaracak anlarda imkana göre camımızın/balkonumuzun/vantilatörümüzün/klimamızın önüne geçiyor ve püfür püfür line-up’ı Cenevre Gölü kenarlarındaymışçasına efil efil seyrediyoruz. Yani seyredeceksiniz, seyrettiniz!

7 Temmuz’da Tom Jones, Macy Gray ve The 1975; 8 Temmuz’da John Newman, Grace Jones ve Solomun; 9 Temmuz’da Bryan Ferry; 14 Temmuz’da Passenger ve The Lumineers; 15 Temmuz’da Youssou N’Dour ve Benjamin Clementine’in olduğunu söyleyip kabaca paylaşmış olalım, detaylı program içinse tekrar buraya yönlendirelim.

Günün Programı:

20.00 –  LP

Ahan da bu da 7-9 Temmuz ve 14-16 Temmuz canlı yayınları için bağlantımız:

Ufak bir trailer için de burada bekleniyorsunuz…