RICHARD LINKLATER DİZİ DÜNYASINA OLASI BİR GİRİŞİN SİNYALİNİ VERDİ

RICHARD LINKLATER DİZİ DÜNYASINA OLASI BİR GİRİŞİN SİNYALİNİ VERDİ


Bonus: Teksas'ta geçen yeni film çıtlatması


Daha çok Before Trilogy ve Boyhood gibi döneme yayılan biçimsel işleriyle tanınsa da “Oturalım az laflayalım”lı feel-good filmlerini de her zaman ayrı bir yerde tuttuğumuz Richard Linklater, geçtiğimiz gün onu bir kez daha Teksas’a atacak yeni projesinin detaylarını paylaşırken bir de olası bir dizinin sinyallerini verdi.

“Teksas’a dokunan bir senaryo üzerinde çalışıyorum. Demagoglukla ilgili, bir üçkağıtçıyı anlatan gerçek bir hikaye.” diyen Linklater, sözlerini şöyle sürdürdü: “Televizyon işini ağırdan alıyorum. Hala yapmak istediğim çok fazla film var.” Bununla birlikte imkan olduğu takdirde televizyon dünyasına girişe tamamıyla karşı olmadığının sinyalini de verdi: “Birkaç fikrim var, özellikle bir tanesi gerçekten uzun bir hikaye, televizyon programı olarak iyi işleyebilir, ileride de bir diziye döner diye umuyorum. Ama ben ona gerçekten tek bir uzun hikaye gibi bakıyorum. Bu harika çağda beş saatlik, sekiz saatlik, hatta kırk saatlik hikayeleri rahatlıkla anlatabileceğimiz mecralara sahip olduğumuz için çok müteşekkirim.”

Ayrıca televizyon seyircisinin algısının sinema seyircisine kıyasla nasıl farklı olduğu üzerine de kafa yoruyormuş gibi görünüyor: “Bu proje bir araya geldiğinde televizyon gibi bir mecradan ve onun ufak farklarından istifade ederek yalnızca o mecrada anlatılabilecek türden bir hikaye anlatmayı iple çekiyorum.”