SUNDANCE FILM FESTIVAL MAKYAJ YAPIYOR

SUNDANCE FILM FESTIVAL MAKYAJ YAPIYOR


Bağımsız sinemanın zirvesinden bildiriyoruz


Bağımsız sinemanın en büyük isimlerini ve filmlerini her sene bir araya getiren Sundance Film Festival, yeni logosunu ve bu sene uygulamaya başlayacağı yeni formatlarını duyurdu.

unnamed-1200x520

Her sene festivale canlılık ve hareket kazandırmak için logosunu değiştiren ekip, bu seneki tasarım için ArtCenter College of Art and Design ile çalıştı. Ekip, festivalin hikaye anlatımı yoluyla yaşadığımız insani duyguları vurgulamak için kalın bir font ve birbirine kontrast renkler ile festivalin kusurluluğun bozucu bir kutlaması olduğu fikrini yansıtmayı hedeflediğini açıkladı. Ayrıca tamamıyla metin tabanlı bir kampanya izleyen ekip, izleyicilerle etkileşimi sıklaştırmak ve festivalin gerçekleştiği kış aylarına turuncu ve mavi renkler ile bir sıcaklık getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu logo gelişmesinin yanı sıra Sundance Film Festivali; Festival Favorite, Indie Episodic ve The New Climate isimli yeni bölümlerini de görücüye çıkardı. The New Climate serisi; çevre ve doğa çerçevesi içinde uzun metrajlı filmlerin, belgesellerin, sanal gerçeklik deneyimlerinin, çevre ve iklim değişikliğini araştıran yüksek profilli panellere ev sahipliği yapacağı ve 2018’e kadar uzanacak bir bölüm olacak. Indie Episodic ise bu sene için O.J.: Made in America, Transparent, Top of the Lake, The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, Animals, Gente-fied, The Chances ve Strangers gibi seçilmiş filmleri tek bir seferde göstermek yerine parçalara bölerek dizi formatında yayınlamayı hedefliyor. Festival Favorite isimli son yeni format ise ilk gösterimi Sundance’te yapılsa da yarışmaya katılmayan filmlerin de değerlendirilebileceği bir seçenek sunuyor.

Call Me By Your Name, Patti Cake$, STEP, God’s Own Country ve A Ghost Story gibi filmlerin büyük ödül için yarışacağı Sundance Film Festival ’18, 18-28 Ocak 2018 tarihleri arasında Park City, Utah’da gerçekleşecek.