TARİHTE BUGÜN: ARCTIC MONKEYS YENİ İMAJIYLA LONDRA OLİMPİYATLARINDA!

TARİHTE BUGÜN: ARCTIC MONKEYS YENİ İMAJIYLA LONDRA OLİMPİYATLARINDA!


Come Together


Müzikal anlamda dolu dolu geçirdiğimiz yıllardan biri olan 2012, bize Tame Impala, Frank Ocean, Kendrick Lamar ve Fiona Apple gibi müzik dünyasının önemli isimlerinden bir o kadar önemli albümleri bahşettiği güzel bir yıl olmuştu.

Aynı zamanda 2012’nin en akılda kalan müzik olaylarından biri; Maya takviminin bitmesiyle “Acaba dünyanın sonu gelecek mi?” tartışmalarının ve şakalarının gölgesinde, “Inspire a Generation” sloganıyla 204 ülkenin katılımıyla Londra’da gerçekleşen 30. Yaz Olimpiyatları’nın açılış törenindeki Arctic Monkeys’in The Beatles cover’ıydı.

Trainspotting ve Slumdog Millionaire filmlerinin yönetmeni Danny Boyle’un önderliğinde; köklü geçmişinin her bir parçasına tanık olduğumuz mükemmel bir şov sunan İngilizler, tabii ki tüm zamanların en büyük pop rock grubu The Beatles’ı da anmayı unutmamıştı. Hem de belki günümüzde popülaritesiyle onların yerini doldurmaya aday olabilecek bir başka İngiliz grup, Arctic Monkeys ile. Suck It And See ile kavuştukları yeni imajlarıyla bir yandan da AM albümlerinin hazırlıklarına başlayan Arctic Monkeys, Tame Impala’nın Lonerism’i, Frank Ocean’ın Channel Orange’ı ve Kendrick Lamar’ın  good kid, m.A.A.d city’sine rağmen yılın en çok konuşulan performanslarından birine imza atmıştı.

İnternette tamamına ulaşabileceğiniz açılış ve kapanış seremonisinin bizim adımıza en sevdiğimiz kısmına, Arctic Monkeys’ten Come Together cover’ına buyrunuz.