THE VELVET UNDERGROUND’UN NICO’SUNUN HİKAYESİ BEYAZ PERDEDE

THE VELVET UNDERGROUND’UN NICO’SUNUN HİKAYESİ BEYAZ PERDEDE


Nico, 1988


Christa Paffgen’in 60’lar ve 70’lerdeki ilham perilerinden biri olması hakkında uzun uzun yazılar yazılabilir.

Bu uzun boylu, sarışın Alman model/oyuncu/şarkıcıyı çoğunlukla Nico ismiyle biliyorsunuz. The Velvet Underground’un Andy Warhol’la el ele verip rock’n roll’un baş tacı olmasında -tabii ki de “muzlu albüm”- Nico’nun da büyük payı var.

???????????????????????????????

La Dolce Vita’ya kadar uzanan oyunculuk serüveni, Paris’in simge süper modellerinden biri olması ve daha birçok farklı etkeni de hesaba kattığımızda Nico gerçekten önemli bir rol modeliydi. 1988’de hayatını kaybeden Nico’nun son yılları, İtalyan yönetmen Susanna Nicchiarelli’nin imzasıyla beyaz perdeye taşınıyor.

Thomas Vinterberg imzalı The Commune’daki rolüyle 2016’da Altın Ayı ödülü kazanan Danimarkalı oyuncu Trine Dyrholm, “Nico, 1988” isimli filmde Nico’ya hayat verecek.  Paris, Prag ve Manchester arasında mekik dokuyacak bir yol filmi kıvamındaki “Nico, 1988”, Nico’nun o hep bahsedilen altın yılları yerine hayatının son yıllarına odaklanacak.

Filmin galası, 30 Ağustos – 9 Eylül tarihinde gerçekleşecek 74. Vendik Film Festivali’nde yapılacak. Yaygın vizyon tarihi ise henüz belli değil.