6 YIL ARADAN SONRA YENİ PRIMUS ALBÜMÜ!

6 YIL ARADAN SONRA YENİ PRIMUS ALBÜMÜ!


The Desaturating Seven


South Park’ın da jenerik müziğine imza atan ABD’li rock grubu Primus, altı yıllık aradan sonra suskunluğunu bozarak ilk kaydını yayınladı.

primus-4ff455f9a1c5e

Les Claypool önderliğinde 1984’ten beri arada bir duraklasa da hala aktif olarak müzik yapmaya devam eden Primus, The Seven isimli şarkıyla 6 yıl sonra döndü. Les Claypool, Tim Alexander ve Larry LaLonde’lu orijinal kadronun 1995 çıkışlı Tales From The Punchbowl’dan beri ilk kez bir araya geleceği The Desaturating Seven isimli albüm, 29 Eylül’de yayınlayacak.

Claypool’un son zamanlarda çocuklarına bol bol okuduğu 1970’lerden kalma bir kitaptan esinlenerek kaydedilen albüm, dünyadaki bütün renkleri çalan cinlerin hikayesinden esinlenerek hayata geçmiş. Bu sürecin nasıl geliştiğini de bizlerle paylaşan Claypool, “Kitabın karanlık görüntülerindeki güzelliği beni anında çarptı ve düşündüm ki, bu bir albüm için iyi bir çıkış noktası olabilir. Hem resimlerde hem de yazılarda renk ve karanlık kullanımı zorlayıcı ve ilgi çekiciydi. 20 yıl sonra açgözlülük ve kitlelerin birliği karşısındaki aldatmacanın metaforu elle tutulur hale geldi. Gruptaki çocuklara bu fikri anlattığımda ise hepsi çoktan hazırdı. Ayrıca birinin artık Goblin Rock’ı geri getirme zamanı geldiğini düşündüm.” açıklamasını yaptı.

Güzel görseliyle albüm öncesi iyi bir altlık yapan Primus’un “Açılın sahibi geldi” dedirtecek The Desaturating Seven’ından The Seven’ı için buyrunuz.