CHRIS MARTIN MODERN ZAMANIN SHAKESPEARE’İDİR

CHRIS MARTIN MODERN ZAMANIN SHAKESPEARE’İDİR


Atma Jay-Z, rap kardeşiyiz


Chris Martin‘in ne kadar romantik bir sanatçı olduğunu, Parachutes ve A Rush Of Blood To The Head albümlerini birer kere dinlediğimizde bile anlayabiliyoruz. Ayrılıyor, bir şarkı yazıyor; biz de ayrılıyoruz. Aşık oluyor, bir şarkı besteliyor; biz de aşık oluyoruz. Yaptığı müzikle bize iç dünyasının kapılarını açıyor, hepimizi kendi hayatına dahil ediyor.

Bunu yapan belli başlı müzisyenlerin yanında bir de şairler, yazarlar var. İngiltere ve şair dendiği zaman da akla gelen ilk isim hiç şüphesiz William Shakespeare oluyor.

Peki, İngiltere, şair ve müziği yan yana getirdiğimizde ne oluyor?

Bu sorunun cevabını Jay-Z‘den alıyoruz: “Chris Martin, modern zamanın Shakespeare’idir. İnanılmaz bir sanatçı, inanılmaz bir söz yazarı ama özellikle canlı performans söz konusu olduğunda kaçırmamanız gereken bir müzisyen. Eğer Coldplay’i canlı dinleme şansınız varsa beklemeyin, pişman olmayacaksınız.

Coldplay‘i ülkemizde canlı olarak izleme şansına henüz erişmemiş olsak da biz de modern zamanın Shakespeare’i açıklamaları haricinde Jay-Z’ye hak veriyoruz. Özellikle canlı performans konusunda söylediklerine katılmamak elde değil.

Arkadaşlık güzel şey!