“BEFORE” SERİSİNE DÖRDÜNCÜ MÜ GELİYOR?

“BEFORE” SERİSİNE DÖRDÜNCÜ MÜ GELİYOR?


Romantikler eklesin...


Before Sunrise‘ı izledikten sonra çoğumuz InterRail sırasında biriyle tanışıp aşık olma hayali kurdu. Kimimiz filmin romantikliği yüzünden hayatımızda o an kim varsa onun en önemli kişi olduğunu düşünüp yaşadığımız şeylere büyük anlamlar yükledik.

Before Sunrise’dan sonra her şey havada kalmışken biz de neler olacağını bilemedik. Tam 9 yıl sonra, Before Sunset‘i, Jess‘le Celine‘in buluşmasını izledik. Orta yaşa gelinmiş, hayatlar biraz daha oturmuştu. Karakterlerin bir daha görüşüp görüşmediklerini filmin bir yerinde anladık, ama izlemeyenler için o spoiler’ı vermeyeceğiz. Sonuç olarak yine her şey havada kaldı, “Eee şimdi ne olacak?” demeye başladık.

Bilin bakalım ne oldu? Bir 9 yıl daha geçti. Hayatlarımız, etrafımızdaki insanlar, aşık olduğumuz kişiler değişti. Jess ve Celine, Before Midnight‘ta 40’lı yaşlarında bir çift olarak karşımıza çıktılar. Onu da izledik ve acaba devamı gelir mi diye düşünmeye devam ettik. İzleyici istedikçe istiyor, bizim bir suçumuz yok.

Filmin Jess’i Ethan Hawke da geçtiğimiz günlerde The Independent için verdiği röportajda dördüncü filmin çekilebileceğini söyledi.

Hawke, “İlk iki filmden sonra üçüncünün çekileceğinden emindim ama son filmde, ilk filmin başında trende kavga eden çifte dönüştüğümüzde her şey tamamlanmış gibi hissettim. Eğer devam etseydi yaşadıklarımız şekil değiştirecekti. Başka bir şeye dönüşecekti. Julie, Rick (Richard Linklater) ve ben eğer o enerjiyi bulabilirsek yeniden birlikte çalışabiliriz. Nasıl olur, bilemiyorum. Daha önce de 5 yıl sonrasını düşünmemiştik ama her seferinde filmleri tamamlamayı başardık. Waking Life‘ı Before Sunrise’dan 5 yıl sonra, Before Midnight’ı da Before Sunset’i çektikten 5 yıl sonra çekmeye karar vermiştik. Şimdi Before Midnight çekildikten 5 yıl sonra yeniden buluşacağız. Bakalım rüzgar bizi nereye götürecek?“diyerek dördüncü film için umutlanmamıza neden oldu.

Bu reunion’ın en çok izleyicilere yarayacağını düşünüyor ve sessizce dördüncü filmi beklemeye başlıyoruz. Bizi kandırma Ethan Hawke, bize dördüncü filmi ver!