HELENA BONHAM CARTER’DAN GERÇEK BİR HAYAT HİKAYESİ: 55 STEPS

HELENA BONHAM CARTER’DAN GERÇEK BİR HAYAT HİKAYESİ: 55 STEPS


Marla Singer gibiydin Eleanor olmuşsun


İlk gösterimini bu yıl Toronto Film Festivali’nde yapmaya hazırlanan gerçek bir hayat hikayesi 55 Steps, en ön sıradan olmasa da, sağlam bir köşeden yarışa dahil oldu. Bir kere filmde yılların eskitemediği, zaman zaman en renkli rüyalarımızın, zaman zaman da en rahatsız edici kabuslarımızın baş karakteri olan Helena Bonham Carter yer alıyor. Daha ne olsun?

55steps_03-Helena-Bonham-Carter

Kendisini dağınık siyah saçları, donuk beyaz yüzü ve ayaklı bir ölü gelin edasıyla dokunduğu her yere ayrı bir fantastiklik katmasıyla bilip saydık. Fakat bu sefer başka bir dünyanın değil, içinde fütursuzca yaşadığımız bizim gezegenin kapısını tutuyor gönüllerin Marla Singer’ı.

Tedavi gördüğü hastanede, kendi derdini anlatabilmek niyetiyle çıktığı yolda mental rahatsızlıklardan muzdarip bireylerin yasal haklarını koruyan bir figür haline gelen Eleanor Riese‘in gerçek hayat hikayesi ve kıyasıya mücadelesini anlatan 55 Steps’te, Eleanor’un avukatı ve tam destekçisi olarak da bir süredir ortalıkta göremediğimiz Hilary Swank‘i izleyeceğiz.

55steps_01-Helena-Bonham-Carter-Jeffrey-Tambor-Hilary-Swank

Night Train to Lisbon ve The House Of The Spirits filmlerinden Bille August’un yönetmenliğini üstlendiği 55 Steps‘ten paylaşılan aşağıdaki kesitle Carter’ın kendini kaybedip kaybedip tekrar bulabilme gücüne bir kez daha hayran kalıyoruz.

Zihinsel rahatsızlıklarla boğuşan hastaların, tedavi süreçlerinde söz hakkı olabilmeleri adına savaşan Eleanor Riese, avukatı Colette Hughes ile davasını yasal boyuta taşıyarak haklarını sonuna kadar savundu ve bu konuda düzenlemeler yapılmasına ön ayak oldu. Kendi içinde de zor bir kişiliği olan bu karakteri, Carter’ın her an değiştirebildiği halet-i ruhiyesiyle birleştirince ortaya bu her yönden gerçek hikaye çıkıyor.

Vizyon tarihi henüz belli olmayan 55 Steps’e ilk bakışınızı atmak için aşağıdaki videoyu izlemeden geçmeyin! Yalnız, yüksek dozda Helena Bonham Carter özlemi tetiklediğini baştan söyleyelim. Sonrasında kendinizi “Helena Bonham Carter Movies” dosyasında bulabilirsiniz.

55steps_05-Helena-Bonham-Carter