IGGY POP: DANS MÜZİĞİ IVIR ZIVIR DOLDU

IGGY POP: DANS MÜZİĞİ IVIR ZIVIR DOLDU


The Black Madonna hariç...


Hala hayatta olduğuna şükretmemiz gerken isimlerden biri olan Iggy Pop, BBC Radio 6’teki programında günümüz dans müziğiyle ilgili fikirlerini açıkladı ve bu durumdan pek de memnun gözükmüyor.

jwj 2016 SXSW 11886

Punk müziğin büyükbabası BBC Radio 6’de yaptığı haftalık programında artık günümüz dans müziğinin iyi müzik üretmekten çok, kötü örnek ortaya koyduğunu düşündüğünü söyledi. İki saatlik uzun programında Vince Staples, LiL Peep ve SZA gibi isimlere yer veren Iggy Pop, gidişatından hoşlanmadığı dans müziğinin iyi örneklerinden biri olarak gördüğü ve “Umarım bir ara tanışırız” dediği The Black Madonna’dan da övgüyle bahsetti.

Marea Stamper a.k.a The Black Madonna’dan He Is The Voice I Hear’ı da listesine ekleyip dinleyicileriyle paylaşan Iggy Pop’un övgüyle bahsettiği bu The Black Madonna kim peki? House müziğin çıkış yeri olan Chicago’da doğan ve kariyerine orada başlayan The Black Madonna, 2012 yılında Kuzey Amerika’nın en büyük bağımsız Smart Bar’ın; Derrick Carter ve Frankie Knuckles gibi büyük isimlerle birlikte resident DJ’liğini yapmaya başlamasıyla birlikte birden elektronik müzik dünyasında bütün dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Son bir kaç yılın en gözde DJ’lerinden biri olan The Black Madonna, eklektik setleriyle House müziğe hak ettiği saygıyı gösteren isimlerden biri.

Iggy Pop’a katılır mısınız bilemeyiz; ama biz de kendisiyle tanışıp iki lafın belini kırmak isteriz.