İLK FOTOĞRAFLARIYLA MOTHER! AKILLARA ZARAR!

İLK FOTOĞRAFLARIYLA MOTHER! AKILLARA ZARAR!


Yeni bir Black Swan mı geliyor?


Darren Aronofsky‘nin psikolojimizi alt üst etme yolundaki son adımı mother!; poster, teaser ya da fragman ayırt etmiyor, tek bir fotoğrafla bile önümüzdeki yoğun tedirginliğin sinyallerini en sağlamından veriyor.

Mother_

İlk olarak James Jean’in vizyoner ellerinden çıkan posteriyle kalbini söküp sunan Jennifer Lawrence‘a donup kalmış, bir de üstüne Javier Bardem‘in payına düşeni görünce iyiden iyiye yerimizde duramamaya başlamıştık. Teaser’ıydı, fragmanıydı derken son sürat etkisine kapıldığımız mother!, bu sefer de sahne arkası görüntüleriyle aklımızı almaya geldi. Sanırsın paralel evrende bir Black Swan!

“N’aptın yine Aronofsky?”

mother!

Filmin gidişatına gelecek olursak yorum yapmanın bedava olması dışında elle tutulur çok da bir bilgimiz yok. Lawrence ve Bardem’in canlandırdığı çiftin huzur dolu hayatının, evlerine gelen birkaç davetsiz misafirle alt üst olacağını biliyoruz. Ama neden-nasıl ya da gerçek-hayal ikilemlerinin arasından kolay kolay çıkabileceğimizi de düşünmüyoruz.

İlişkileriyle birlikte varoluşlarını da derinlemesine sorgulayacağımız bu iki karaktere eşlik edecek isimler de Ed Harris ve Michelle Pfeiffer. Fakat fragmanı da izlemişseniz -izlemediyseniz ilk fırsatta izleyin- anlamışsınızdır ki, böyle tek bir cümleyle anlaşılacak bir filme benzemiyor mother!. Yine o akıllar yitirilecek…

mother!

Aronofsky’nin gerçek hikayeler anlatırken bilinçaltı kisvesiyle fantastik elementlerle de bol bol haşır neşir olması, filmin konusuna dair kesin bir yargıya varamamamızla birlikte, ne olduğunu tam anlamıyla kestiremememize de sebep oluyor. Belki de bu yüzden film hakkında erkenden bilgi paylaşılmıyor, beraberinde getireceklerine hazırlıksız yakalanmamız isteniyor.

Henüz ne anlatmak istediğini tam olarak kendinin de çözemediğini EW’ye anlatan Aronofsky, mother’ın yakın zamanda yaptığı her şeyden daha fazla Black Swan ruhuna yakın olduğunu da eklemeden geçmedi. O kısım sanki kendini belli ediyor, heyecanımızı da çifte katlıyor!

29 Eylül’de tüm gerilimiyle vizyonda olacak mother!‘ın Rosemary’s Baby’den hallice ilk tam sürüm fragmanını izlemeden bırakmayız, vallahi bırakmayız!