İLK FRAGMANIYLA YILIN EN SAĞLAM FİLMLERİNDEN CALL ME BY YOUR NAME

İLK FRAGMANIYLA YILIN EN SAĞLAM FİLMLERİNDEN CALL ME BY YOUR NAME


Luca Guadagnino'dan bir İtalyan masalı


Bu yıl Sundance Film Festivali’nin altını üstüne getiren ve önümüzdeki sezon boyunca da getirmesi muhtemel Luca Guadagnino‘nun sıcak bir İtalyan yazına davetiye çıkaran yeni filmi Call Me By Your Name‘in ilk fragmanı en nihayetinde paylaşıldı. Tam da düşlediğimiz gibi; sımsıcak, yemyeşil ve sırılsıklam.

31-call-me-by-your-name.w710.h473

1980’ler İtalya’sının sanat-kültür havuzuna dalıp yeşil ve doğasına doyacağımız Call Me By Your Name’de biri genç biri yaşlı iki adamın hazırlıksız yakalandığı romantizme ve karşı koyamadıkları yoğun duygulara tanık olacağız. 15 yaşındayken Interstellar’da izlediğimiz Timothee Chamalet ve en son Nocturnal Animals ile ekranlara gelen Armie Hammer‘ın başrolleri paylaştığı filmin sinopsisi de şöyle:

“1983 yazında, 17 yaşındaki Amerikan-İtalyan asıllı Elio Perlman (Chalamet), ailesinin 17. yüzyıldan kalma villasında yazını geçirmek için gittiği Kuzey İtalya’da, günlerini miskince müzikle uğraşarak ve Marzia (Esther Garrel) ile flörtleşerek geçirmektedir. Günün birinde, doktorası üzerinde çalışan çekici bir genç olan 24 yaşındaki Oliver (Hammer), her yıl olduğu gibi Elio’nun Grek-Roman kültürü alanında seçkin bir profesör olan babasına (Michael Stuhlbarg) yardımcı olmak için yaz stajına gelince işler değişir. Bu güneşle kavrulan romantik ortamın arasında Elio ve Oliver, hayatlarını sonsuza kadar değiştirecek bir arzunun keşfine çıkacaktır.”

Sundance’in ardından yapılan değerlendirmelerde yere göğe sığdırılamayan film, özellikle yansıttığı duyguların gerçekçiliği ve yoğunluğuyla öne çıkıyordu. Biz de açıkçası merakla bekliyor, 24 Kasım’da vizyonda aşk nasıl başkadır görmeyi iple çekiyoruz. Lakin bu tarih ABD dağıtımı için, komşuda pişip bize ne zaman düşecek henüz belli değil.

call-me-by-your-name

Senaryosunu Guadagnino ile beraber James Ivory ve Walter Fasano‘nun üstlendiği Call Me By your Name’in müzikleri ise Sufjan Stevens’tan! Şu sıralar başrolünde Felicity Jones’un yer alacağı Swan Lake uyarlamasının yanı sıra müziklerini Thom Yorke’un üstlendiği Suspiria remake’i için de kolları sıvayan Guadagnino, bu yıl Akademi Ödülleri’ni öyle ya da böyle sallayacak gibi görünüyor.

İnanmıyorsanız fragmana bakın.