NEIL GAIMAN’IN GOOD OMENS’I DA DİZİYE UYARLANIYOR

NEIL GAIMAN’IN GOOD OMENS’I DA DİZİYE UYARLANIYOR


Başroller: Michael Sheen ve David Tennant


Neil Gaiman ve Terry Pratchett‘ın birlikte yazdığı, Monty Phyton serisi ve Kevin Smith‘in Dogma‘sıyla kardeş sayılabilecek Good Omens; Michael Sheen ve David Tennant‘ın başrolünde yer aldığı bir diziye uyarlanacak.

2018’de kıyametten hemen önce geçen ve nihai yargılanmasını bekleyen insanlık kavramı üzerinden dini dogmaları muzipçe hicveden Good Omens, dünyanın sonu fikrinden pek hazzetmeyen Aziraphale (Michael Sheen) ve Crowley (David Tennant) adlı iki iblise odaklanıyor. Kitabın dizi versiyonu birer saatlik altı bölümden oluşacak.

Oyunculuğunun yanı sıra klaslığıyla da gönüllerimizde her zaman ayrı bir yere sahip Michael Sheen’in projeyle ilgili sözleri şöyle: “Good Omens’ı ilk defa ergenken okudum ve o günden bu yana en sevdiğim hikayelerden. Bunu ekrana uyarlayacak ekibin bir parçası olmak rüya gibi. Gelmiş geçmiş en iyi hikaye anlatıcılarından biri olduğunu düşündüğüm Neil’la birlikte çalışmak çok heyecan verici. Ayrıca dünyanın geri kalanı gibi ben de David’in büyük bir hayranıyım o yüzden dünyayı kurtarmak üzere onunla birlikte çalışmayı iple çekiyorum.”

Neil Gaiman’ın ilk romanı olan Good Omens’ı beyaz perdeye uyarlamak için Terry Gilliam‘ın da bir dönem bir girişimi olmuştu. Good Omens, Lucifer ve American Gods‘ın ardından Gaiman’ın ekranlara uyarlanan 3. projesi olacak.