NETFLIX’TEN ABSÜRT BİR SUÇ KOMEDİSİ: AMERICAN VANDAL

NETFLIX’TEN ABSÜRT BİR SUÇ KOMEDİSİ: AMERICAN VANDAL


Who drew the dicks?


Gün geçmiyor ki Netflix, farklı bir projeyle daha karşımıza çıkmasın. Çıksın çıkmasına, onda şikayetimiz yok. Ama bu sefer yalnız değil, tam destekli geliyor. Pillow Talking’in yaratıcılarından Tony YacendaHonest Trailers’tan Dan Perrault ve Zach Stone Is Gonna Be Famous’tan Dan Lagana eşliğinde sapasağlam olması muhtemel, bir acayip konusuyla American Vandal’ın ilk fragmanı yayında.

American Vandal

Bu seferki projemizin de yine, Netflix’in iyiden iyiye desteklediği gerçek suç hikayelerinden uyarlanan belgesel serilerine benzer; ama biraz daha kendi kendini taşlayan, göz göre göre şakalayan bir konusu var. Yeni Netflix serisi American Vandal, adından da anlaşılacağı gibi, suç belgesellerini vandallayan hicivli bir suç komedisi. Ve gerçek bir hikayeye dayanmayan konusuyla “sözde” bir belgesel. Fragmanı da çok güzel.

Making A Murderer, The Keepers, Team Foxcatcher ve çok daha fazlasıyla Netflix’in oldukça ciddiye aldığı suç belgesellerine lafı dolandırmadan sataşan 8 bölümlük yeni dizisi American Vandal, lisede çok pahalıya mal olan bir eşek şakasının ardındaki gerçek suçluyu açığa çıkarmaya çalışacak. Sinopsis de şöyle:

“30 dakikalık bölümleriyle American Vandal, bir sabah fakültedeki 27 arabanın erkek cinsel organıyla süslenmesiyle sonuçlanan oldukça masraflı bir lise şakasının faillerini araştıracak. 8 bölüm boyunca çevresince dick-drawer olarak da bilindiği için bu faili meçhul saldırının tüm sorumluluğu yüklenen üst sınıf öğrencisi Dylan Macwell’in bu olayda payı olup olmadığını araştıran alt sınıflardan hevesli bir öğrencinin giriştiği belgesel aracılığıyla suçlu olup olmadığı açığa çıkacak.”

Türünün ciddi yapımlarının aksine daha absürt neticeyi konu eden American Vandal, sezon boyunca herkesin aklındaki tek sorunun cevabını arayacak: Kim çizdi bunları?

Tyler Alvarez , Griffin Gluck , Jimmy Tatro, Camille Hyde, ​Eduardo Franco, Jessica Juarez, Lou Wilson, Camille RamseyG Hannelius ve Calum Worthy‘nin yer aldığı kadrosuyla American Vandal, 15 Eylül’de Netflix’te yayında, ilk fragman da hemen aşağıda.