RADIOHEAD’İN VIDEOTAPE GİZEMİNİ ÇÖZÜYORUZ

RADIOHEAD’İN VIDEOTAPE GİZEMİNİ ÇÖZÜYORUZ


Earworms iş başında...


Radiohead‘i hepimiz çok seviyoruz, In Rainbows‘u da öyle!

Radiohead albüm çıkarır çıkarmaz dünyanın her yerinden hayranları tarafından farklı teoriler yağmaya başlıyor. Kimi albümün yayınladığı güne, kimiyse albüm kapağına takılıyor ve şarkı sözlerinin ardındaki gerçek anlamı bulmaya çalışıyorlar.

Bugüne kadar Radiohead bu teorilerin hiçbirine cevap vermedi. Grubun bateristi Phil Selway, New Yorker‘a verdiği röportajda, “Biz müzik yapıyoruz. Bütün her şey zaten peş peşe geliyor. Zamanında müzik okulunda tanışıp birlikte bir şeyler yapmış ve yapmaya devam eden kişileriz. Müzik bulmacalarını çözmeyi seviyoruz.” demiş ve yaptıklarının sadece müzik olduğunu, altında bir anlam aranmasına gerek olmadığını belirtmişti.

Her ne kadar fan teorileri eğlenceli ve komik olsa da Vox Pop‘un Earworms isimli video serisine bir de Radiohead videosu eklendi; Videotape!

Berklee College of Music‘ten Erin Barra‘nın da konuk olduğu videoda, Videotape şarkısının minimal ve basit görünen bir şarkıdan çok daha derin olduğunu görüyoruz. Şarkıdaki piyanonun arkasında gizli ritmi duyuyor ve Radiohead için aslında böyle gizemli bir iş yaptığı için saygı duruşunda duruyoruz.

Biz en iyisi videoyu aşağıya bırakalım da Videotape’in gizemini siz kendiniz çözün.