ST. VINCENT YENİDEN YÖNETMEN KOLTUĞUNDA

ST. VINCENT YENİDEN YÖNETMEN KOLTUĞUNDA


The Picture of Dorian Gray


St. Vincent‘in ne kadar yetenekli bir müzisyen olduğunu bir şarkısını dinleyince bile anlayabiliyoruz. Peki St. Vincent’ı sadece müzisyen olarak tanımlamak ne kadar doğru? Çok yanlış, çok!

Geçtiğimiz dönemde, Jovanka VuckovicJennifer Lynch ve Karyn Kusama gibi kadın yönetmenlerle birlikte çalıştığı XX adlı antolojide, bir kısa filmin yönetmen koltuğuna oturan St. Vincent, “Bakın sadece müzik yapmıyorum, her tarafımdan sanat fışkırıyor!” diyerek bizleri yeteneklerinin sınırsız olduğu konusunda ikna etmeyi başarmıştı.

Bu kez, Oscar Wilde‘ın çok sevdiğimiz The Picture of Dorian Gray kitabının sinema uyarlaması için kamera arkasına geçecek olan St. Vincent, bu haberle biraz daha heyecanlanmamıza neden oldu. Film, kitaptan biraz daha farklı olarak bir kadın karakterin etrafında şekillenecek. Yaşlanmamanın bir yolunu arayacak karakteri de bizlere tasvir edecek kişi; St.Vincent!

Müzikte başarısını sinemada da gösteren St. Vincent’ı beklerken, “The Picture of Dorian Gray’i bir daha mı okusak?” diye düşünüyor ve arkamıza yaslanıp sessizce beklemeye başlıyoruz.