TODD HAYNES VELVET UNDERGROUND BELGESELİ YÖNETECEK

TODD HAYNES VELVET UNDERGROUND BELGESELİ YÖNETECEK


Velvet Goldmine'dan Velvet Underground'a


Far From Heaven ve Carol‘la 50’ler ABD’sinin portresini içli dışlı ortaya döken, Velvet Goldmine ve I’m Not There‘le ise müzik dünyasına yakınlığını gösteren usta yönetmen Todd Haynes; bir Velvet Underground belgeseli yönetecek. Rock tarihinin en ufuk açıcı gruplarından birini merkezine alacak bu film, Haynes’in yönettiği ilk belgesel olacak.

Bu duyuruyu ilk filmi Poison‘ı seçkisine alarak onun günümüzde ABD’nin indie film sahnesinin önde gelen yönetmenlerinden biri olmasını sağlayan Locarno Film Festivali‘nde yapan Haynes, henüz bir adı olmayan belgeselin Andy Warhol başta olmak üzere deneysel filmlere başvuracağını da belirtti: “Grupla ilgili tam anlamıyla bir belgelemeden söz edemeyeceğimiz için araştırmanın ve görsel açıdan bir araya getirmenin heyecanını, bir de kaynaklara ve her türlü arşiv görüntüsüne dalmayı iple çekiyorum.”

Filmde bunların yanı sıra grubun ve 1960’ların sanatsal hareketinin hayatta kalan isimleriyle röportajlara da yer verilecek: “Fazlasıyla görsel bir deneyim olmalı. Velvet Underground, 1960’lar New York’unun film ve güncel sanat konusunda fazlasıyla zengin ve üretken olup ana akım tüketim kültürünü reddeden bir hareketinin kesişim kümesinde duruyor.”