UZAYLI ELLE FANNING İLE PUNK’A GİRİŞ, İLK FRAGMAN!

UZAYLI ELLE FANNING İLE PUNK’A GİRİŞ, İLK FRAGMAN!


How To Talk To Girls At Parties


Büründüğü her karakteri ayrı bir yakıştırdığımız genç ve son sürat yükselen yetenek Elle Fanning ve yıllandıkça önünü alamadığımız Nicole Kidman, geçtiğimiz Cannes Film Festivali’nde Sofia Coppola’nın En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan The Beguiled’inin yanı sıra, uzaylı birer punk’a dönüştükleri How To Talk To Girls At Parties‘te de beraber yer alıyordu. Şimdi yayınlanan ilk fragmanla, filmin henüz belli olmayan vizyon tarihini zor getiririr olduk!

elle-fanning-alex-sharp

Bilim kurgu/fantastik denince akla gelen ilk yazarlardan Neil Gaiman’ın kısa bir hikayesinden uyarlanan film, “Punk, alien, love story” olarak tanımlanıyor. Shortbus ve Rabbit Hole filmlerinden John Cameron Mitchell yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanan How To Talk To Girls At Parties’te, Fanning ve Kidman’a eşlik edecek isimler de, Ruth Wilson ve Alex Sharp.

1970’ler Londra’sında, herkes Sex Pistols’ın büyüsü altındayken bizim umutsuz kahramanımız Enn (Alex Sharp) de dahil, ülkedeki her genç punk olmak istiyordur. Bir gün yerel bir punk kraliçesi olan Boadicea‘nın (Kidman) partisine katılan Enn, orada her erkeğin rüyasını keşfeder -görkemli, yabancı değişim öğrencileri. Gizemli bir karakteri olan Zan (Fanning) ile tanışınca da, ilk görüşte aşık olur.

Fakat partide yer alan bu gençler, aslında uzayın ötesinden dünyaya bir geçit için gizemli bir tören düzenlemek üzere gönderilen uzaylılardır. Karanlık sırları ortaya çıktığındaysa Enn, Boadicea ve takipçilerini aşık olduğu kızın kesin gözüyle bakılan ölümünden kurtarmak için yardıma çağırmak zorundadır. Punklar uzaylılara karışınca Enn’in de Zan’in de dünyaları bir daha asla aynı olmayacaktır.

nicole-kidman-punk

Film baştan sona punk olunca akıllara “Eee müzikler kimden?” sorusu gelip çakılıyor. Nico Muhly, Xiu Xiu’dan Jamie Stewart, Matmos ve The New Pornographers’tan AC Newman‘ın film için hazırladıkları şarkıların yanı sıra, hikayemizin sözde punk grubu The Dyschords’un müziklerinin bir kısmı da Martin Tomlinson ve Bryan Weller tarafından hazırlandı.

How To Talk To Girls At Parties’in ABD haklarını A24 elinde bulunduruyor ve başta da belirttiğimiz gibi henüz bir vizyon tarihi belirtilmedi. Fragmanın da ilk gösterimi Japonya’da yapıldığı için başta Japonca bir giriş yapılıyor; ama bu sizi yanıltmasın, tamamı öyle değil.

Elle Fanning’in “Teach more, more about punk!” diye yanıp tutuştuğu How To Talk To Girls At Parties’in uzaydan gelen fragmanına buyurun!