WOLF ALICE ROCK’N’ ROLL YOLUNDA: ON THE ROAD

WOLF ALICE ROCK’N’ ROLL YOLUNDA: ON THE ROAD


4 rockstar, 2 aşık, 3 hafta, 16 konser


Biz “Wolf Alice, 29 Eylül’de ikinci stüdyo albümü Visions Of A Life’ı yayınlayacak” diye bekleyeduralım, Wolf Alice 29 Eylül’e çifte güzellik yapsın. Hem de ne güzellik biliyor musunuz? Adım adım bir rock’n roll yolculuğu, bir Michael Winterbottom filmi: On The Road

wolf-alice-on-the-road

Evet film, belgesel değil, mis gibi film ve ilk fragmanı da şahane görünüyor. Biricik çıkış albümü My Love Is Cool‘un turnesi sırasında köşe bucak İngiltere’yi gezen Wolf Alice bir yanda, bu yolculuğu bir sinema filmine eviren kurgusal hikayesi diğer yanda. Anlayacağınız, bizimkiler kendi kendilerini oynuyor ve kendi hikayelerini başka bir hikaye aracılığıyla anlatma niyetindeler.

Müzik ve sinemayı bir araya enfes getirebilen Michael Winterbottom, daha önce de Joy Division’ı dünyaya kazandıran Manchester’lı plak şirketi Factory Records’un, bir Sex Pistols konseri sonrası başlayan kurulma hikayesini anlatan 24 Hour Party People‘ı yönetmişti. Yani konuya epey hakim.

On The Road’un konusuna gelecek olursak, İngiltere’den bir koşu yükselip dünyaya açılan Wolf Alice dörtlüsünün, 2015’e tekabül eden ilk albümü My Love Is Cool’u duyurma yolunda, üç hafta boyunca, şehir şehir verdiği toplam 16 konser, beyaz perdeye taşınacak. Buna ek olarak malzemeyi biraz daha şenlendirmek adına, grupla seyahat eden iki gencin aşk hikayesiyle bağlanan bu adım adım yolculuk, müzikle dolup taşacak.

Grubun plak şirketinde staj yapan Estelle’i Leah Harvey, grubun yol ekibinde görevli olan Joe’yu da James McCardle canlandırıyor. Biz de onların gözünden, kariyerinin ilk basamaklarını var gücüyle çıkan Ellie Rowsell, Joff Oddie, Theo Ellis ve Joel Amey‘den oluşan Wolf Alice’in My Love Is Cool yolunda başından geçenleri görüyoruz, yani henüz fragmanı gördük, tamamını bilmiyoruz ne zaman göreceğiz. On The Road, 29 Eylül’de henüz sadece İngiltere’de vizyonda, bize daha sıra var.

Sahne arkası görüntüleriyle geze geze bir rock’n roll yolculuğu, ilk fragmanıyla hemen aşağıda!