YENİ MUSE ALBÜMÜ GELMEK BİLMİYOR

YENİ MUSE ALBÜMÜ GELMEK BİLMİYOR


Muse biraz sitemli...


Kuruldukları 1999 yılından bu yana 7 stüdyo albümü, bunları takip eden 9 dünya turnesi, elden çıkardıkları film müzikleri ve kendine has sound’ları ile devasa bir hayran kitlesine sahip olan İngiliz grup Muse’un solisti Matt Bellamy, gelecek – aslında yakın zamanda gelmeyecek- albümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce verdikleri röportajlarda söyledikleri gibi, bu albümün biraz daha akustik ağırlıklı olmasını istediklerini tekrar hatırlatan Bellamy, “Aslında her albüm öncesi aynı şeyi söylüyorum, ama biraz daha soyulmuş, biraz daha sade bir şey yapmanın zamanı da geldi gibi hissediyorum.” açıklamasını yaptı. “Yakın dönemde herhangi bir albüm çalışmasına girmeyi düşünmüyoruz, bu ortak aldığımız bir karar. Galiba bir süre daha sadece tekliler üzerinden ilerleyeceğiz.” diyen Bellamy’nin bu açıklaması, heyecanla yeni albüm bekleyen grubun hayranlarını üzecek gibi gözüküyor.

“İlk kaydımızı çıkardığımızdan beri müzik endüstrisinin çok fazla değiştiğini düşünüyorum. Ancak, son beş ya da altı yılda bile streaming, çoğu insanın bu günlerde müzik tüketme şekline dönüştü ve artık böyle devam edecek gibi gözüküyor.” diyip Spotify, Apple Music ve Tidal başta olmak üzere streaming uygulamalarından çok da hoşlanmadığını anladığımız  grubun basçısı Chris Wolstenholme, albüm konseptinin gittikçe değiştiğini ve insanların artık total olarak bir şeyi tüketmek yerine parça parça tüketmeyi sevdiğini de dile getirdi.

Haksız diyebilir miyiz? Çok da diyemeyiz, ama Eyy Muse! kendini çok da salma, bizi de müziksiz bırakma.