İDDİALI NETFLIX YAPIMI MUDBOUND’DAN FRAGMAN

İDDİALI NETFLIX YAPIMI MUDBOUND’DAN FRAGMAN


Yönetmen: Dee Rees


Bu yıl Okja ve The Meyerowitz Stories‘le arz-ı endam ettiği Cannes‘da ortalığı karıştıran Netflix, oradaki karışıklığın kendisine engel olmasına izin vermedi ve bu sefer de Oscar sezonu için iddialı bir yapım olan Mudbound’dan bir fragman yayınladı. Yönetmenliğini Dee Rees‘in üstlendiği Mudbound’un kadrosunda ise Carey MulliganJason ClarkeGarrett HedlundJason Mitchell, ve Mary J. Blige yer alıyor.

Filmin konusu ise şöyle özetleniyor: Laura McAllan, yabancı ve korkutucu bulduğu Mississippi’de kocasının sahibi olduğu bir çiftlikte çocuklarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Ailenin sıkıntıları devam ederken savaştan dönen iki adam, çiftlikte çalışmaya başlar. Laura’nın kayınbiraderi Jamie McAllan, eşinden farklı olarak çekici ve yakışıklı bir adamdır; ancak savaş hatıralarıyla lanetlenmiştir. McAllan çiftliğinde yaşayan siyahi marabalardan Ronsel Jackson ise bir yandan Jim Crow yasalarının geçerli olduğu ABD’nin güneyinde bu ırkçı uygulamalarla mücadele etmektedir.

Hillary Jordan‘ın romanından uyarlanan Mudbound, Sundance‘te oyunculukların yanı sıra romanın orijinal yapısını ve anlatısal karmaşıklığını koruduğu için büyük övgü topladı. 17 Kasım’da Netflix‘e gelecek filmin ilk fragmanı ise hemen aşağıda.