LEE CHANG-DONG HARUKI MURAKAMI UYARLAMASIYLA DÖNÜYOR

LEE CHANG-DONG HARUKI MURAKAMI UYARLAMASIYLA DÖNÜYOR


Burning


Koreli auteur Lee Chang-dong’un 8 yıl aradan sonra yöneteceği ilk film, bir Haruki Murakami uyarlaması olacak! Murakami’nin ilk defa The New Yorker‘da yayımlanan Barn Burning adlı öyküsünü Burning adıyla beyaz perdeye taşıyacak yönetmen, böylelikle kendisine Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü getiren 2010 yapımı Poetry‘den bu yana ilk filmine imza atacak.

Bir partide gizemli bir çiftle tanışan bir yazara odaklanan Burning’de Yoo Ah-in‘in canlandıracağı adam, kundakçı olduğunu iddia ediyor ve -devamını anlatmak hoş kaçmayacağı için klişeye başvuralım- “olaylar gelişiyor”. Yönetmen Lee, projeyi şu sözlerle tanımlıyor: “Günümüz dünyasındaki genç insanları anlatan bir hikaye. Hayatları ve bu dünya üzerine düşündüklerinde bunun halihazırda bir polisiye romana benzediğini görüyorlardır.”

Filmin çekimlerine bu yıl içinde başlanacak. Projede geçmişte Kore’de Kültür Bakanlığı görevi yürütmüş, Venedik ve Cannes gibi festivallerde övgüyle karşılanmış Lee Chang-dong’un parmağı olduğu ve son tahlilde bu bir Murakami öyküsü olduğu için heyecanımız yüksek. Ufukta bu heyecanın karşılık bulmasına yönelik için hiçbir engel de görünmüyor.