NETFLIX’İN LEHÇE ÇEKİLECEK İLK YAPIMININ YÖNETMENİ BELLİ OLDU

NETFLIX’İN LEHÇE ÇEKİLECEK İLK YAPIMININ YÖNETMENİ BELLİ OLDU


Yabancı değil, Agnieszka Holland


Netflix, Lehçe çekilecek ilk yapımının yönetmenini açıkladı: 1990 yapımı Europa Europa‘yla En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar adaylığı bulunan Agnieszka Holland! Toplamda 4 House of Cards bölümünün de yönetmenliğini üstlenen Holland, “ilk orijinal yapım” titrini taşıyan bu dizide parmağı bulunan isimlerden olduğu için Netflix projelerine yabancı bir isim sayılmaz.

Henüz adı belli olmayan; ancak sekiz bölüm olacağı belli olan Lehçe dizinin yönetmenlik koltuğunda Holland’a, kızı Kasia Adamik eşlik edecek. Polonya’nın farklı bölgelerinde çekilecek dizinin yaratıcısı ve senaristi ise Joshua Long.

Netflix tarafından gelen açıklamaya göre dizi, bir Soğuk Savaş draması olacak ve Demir Perde’nin yıkılmadığı alternatif bir gerçeklikte geçecek. Holland ise proje için şu sözleri sarf ediyor: “Netflix ekibinin deneyimini, Amerikalı yapımcı ve yazarlarımızın kattıklarını, bir de Polonyalı yetenekler ve hassasiyetleri bir araya getirebileceğimiz için çok mutluyum.”

Yine Holland imzası taşıyan, bu yıl Berlin’de yarışan ve Yabancı Dilde En İyi Film dalında Polonya’nın Oscar aday adayı Spoor’un -Başka Sinema sağ olsun- 22 Eylül’de vizyona gireceğini hatırlatalım.