SONBAHARIN HABERCİSİ FİLMEKİMİ’NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!

SONBAHARIN HABERCİSİ FİLMEKİMİ’NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!


29 Eylül - 8 Ekim


Yazdan kalma son sıcakları yaşadığımız şu günlerde az serin havaların, deri ceketlerin, yağmurların ve şehre dönen sanatın habercisi Filmekimi’nin programı açıklandı!

Yıl içerisinde Morrissey’in hayatını anlatacak The England Is Mine ve Cannes Film Festivali’nde yarışan You Were Never Really Here ve Let The Sunshine In’i izleyeceğimizi öğrendiğimiz Filmekimi’nde yer alacak diğer filmler de duyuruldu!

Yine dopdolu bir programla karşımızda olan Filmekimi’nde, Lale Kart sahibi eşe dosta yalvartmalık programında Guillermo del Toro’nun Altın Aslan kazanan filmi The Shape of Water‘ı; oyuncu kadrosunda Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer ve Domhnall Gleeson yer aldığı Darren Aronofsky’nin korku dolu gerilimi Mother!‘ı, yapımcılığını Pedro Almodovar, Danny Glover ve Gael Garcia Bernal’in üstlendiği Zama, Joachim Trier’in Okay Kaya’lı Thelma’sı, A Bigger Splash ile dikkatleri üstüne çeken Luca Guadagnino’nun yeni filmi Call Me By Your Name ve Belçika’nın Oscar adayı Race and the Jailbird gibi olumlu yorumlar almış ve ödüllü bir dolu film yer alıyor.

Ayrıca Sofia Coppola, Michael Haneke, Andrey Zvyagintsev ve Yorgos Lanthimos’un son filmleri, Louis Garrel’in Jean-Luc Godard’ı canlandırdığı Redoubtable, bizi tenis dünyasının ünlü rekabetlerinin ortasına atacak Borg/McEnroe ve Battle of the Sexes, Nicholas Hoult’un J. D. Salinger’ı canlandırdığı Rebel In The Rye, Fatih Akın‘ın Cannes’dan En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle dönen Paramparça‘sı ve Can Evrenol‘un Baskın’la arşa çıkardığı korku seviyesini korumaya hatta yükseltmeye çalıştığı Housewife… Özetle geliyor yine 11 festivalin sultanı!

Bu kadarla da kalmayan programda yer alan filmlerin tamamına ve hangi salonda nerede gösterileceğine buradan göz atabilirsiniz. Biletleri 23 Eylül Cumartesi günü 10:30’dan itibaren satışa çıkan Filmekimi için şimdiden en yakındaki Lale Kart’lı arkadaşınıza bir yemek ısmarlamanızda fayda var…