STEPHEN KING’İN IT’İ HARRY POTTER EVRENİNDE GEÇİYOR OLABİLİR

STEPHEN KING’İN IT’İ HARRY POTTER EVRENİNDE GEÇİYOR OLABİLİR


Ah o boggart'lar...


Son zamanlarda herkes tarafından övülen, etrafımızdaki herkesin “Ya nasıl hala izlemezsin! Bak, gidersen haber ver, ben de bir daha izlerim seninle.” demesine neden olan Stephen King uyarlaması It ile Harry Potter evreni arasında epey bir benzerlik varmış da haberimiz yokmuş. Hatta belki ikisi de aynı evrende geçiyor olabilir.

Peki, nasıl oluyor bu?

Saçmalamayın siz de…” dediğinizi duyuyoruz, hiç merak etmeyin. Ofisimizde bir adet Three-Eyed Raven mevcut, hepinizi tek tek görüyoruz. Eh, açıklayalım o zaman.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban‘daki boggart’ları hatırlarsınız. Hani şu en korktuğumuz şekle bürünen şekilsiz yaratıklar. Pennywise‘ın da güçlü bir boggart olabileceğini daha önce düşünmemiştik ama zihnimizi biraz zorladığımız zaman ne kadar mantıklı olduğunu görüyoruz.

Harry Potter kitaplarında boggart‘lar “karanlık yerlerde bulunan şekilsiz yaratıklar“olarak tanımlanıyor ve Riddikulus büyüsü olmadığı sürece dünyanın en tehlikeli yaratıklarına dönüştükleri söyleniyor.

Pennywise‘ı ele aldığımızda şunları görüyoruz. Hiçbir şekilde yetişkinleri etkilemiyor ve çocukların korktuğu bir şekilde onların karşısına çıkıyor. Karşısında onu yok edecek bir şey olmadığı için daha da güçleniyor ve karanlık olarak tabir edilen küçük bir kasabada yaşıyor.

Bu durumdan yola çıkarak Pennywise’ın Harry Potter evrenindeki boggart olduğunu söylemek yanlış olmaz gibi geliyor. Tabii siz çok istiyorsanız Stephen King ve J.K. Rowling‘e DM’den ulaşın, bizim teorimizle ortamlarda “Abi böyleymiş ya eminim!” demeyin.