THURSTON MOORE’DAN TECHNO ALBÜM GELİYOR

THURSTON MOORE’DAN TECHNO ALBÜM GELİYOR



Sonic Youth’un kurucularından ve ülkemizde de bir kaç kere dinleme şansına eriştiğimiz Thurston Moore, techno albümü yayınlamaya hazırlanıyor.

Bu senenin başında Pitchfork’un Over/Under serisine konuk olan ve kendisine sorulan soru üzerine techno hakkındaki fikirlerini “A braindead exercise of plastic sound” olarak belirten Moore, bu fikirlerini hayata geçirmiş olacak ki bu sefer de bir techno albümüyle geliyor. Techno’yu bu yorumundan biraz daha fazla sevdiğini öğrendiğimiz Thurston Moore, “Özür dilerim ama techno müziği gerçekten seviyorum. Bence uyuşturucu alıp dans pistine atılmayı seven ding-donglar için olan müzikten ziyade daha akademik bir şekilde tartışılması gerekiyor ama yapmayacaklar. Boktan tekno kayıtlarıyla takılıp kaldınız.” diyerek görüşlerini daha derin bir şekilde paylaştı.

Geçtiğimiz hafta LCD Soundsystem’dan Tyler Pope ile bir podcast’e konuk olan Moore, albümüyle ilgili “Albüm kendi adımla olmayacak. Kimsenin önyargılı bir fikirle gelmesini istemiyorum. Bu da yeni techno albümü yapmış gibi yorumları dinlemek istemiyorum.” açıklamasını yaptı.

henüz detaylarını bilmediğimiz albümde Thurston Moore gibi önemli bir ismin parmağı olacaksa mutlaka dinlenmeye değer.