IVANKA TRUMP KURT COBAIN İÇİN 24 SAAT AĞLAMIŞ

IVANKA TRUMP KURT COBAIN İÇİN 24 SAAT AĞLAMIŞ


Ivanka Trump > Rockçı Serpil


Ailelerimizin zamanında İstiklal Caddesi’nde ve Rexx’in önünde deri ceketli, siyah postallı ve mohawk saçlı insanlar görerek tanık olduğu ama bundan çok daha fazlası olan punk müziğin bir sevdalısı da Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’mış.

Seçildiği ilk günden beri ağzından çıkan her cümlenin olay olduğu e bir türlü hayırlı bir şeyin çıktığını görmediğimiz Donald Trump’ın kızı da meğer bir zamanlar Punkçıymış. Donald Trump’ın ilk eşi ve aynı zamanda büyük kızı Ivanka Trump’ın annesi Ivana Trump’ın kaleme aldığı Raising Trump isimli kitaptan öğrendiğimize göre Ivanka Trump, 90’ların başında tüm dünyayı etkisi altına alan Grunge akımından epey etkilenmiş.

Grunge’tan mı bahsediyor yoksa Punk’tan mı kafasının biraz karışık olduğunu sezdiğimiz Ivanka Trump, 5 Nisan 1994’te Kurt Cobain’in ölümünden sonra 24 saat boyunca kendisini odasına kitleyip ağlamış. Kendini kitapta “Doksanlardaki punk dönemim boyunca, gerçekten Nirvana’nın büyük bir hayranıydım. Gardrobum yırtık dizli pantolonlar ve oduncu gömlekleriyle doluydu. Bir gün okuldan sonra, saçlarımı mavi renkte boyadım. Annem bu kararı hiç beğenmedi, bana bir göz attı ve hemen markete gidip bir kutu saç boyası alarak saçımı tekrar boyadı. Aynı dönemde Kurt Cobain’in intiharı benim için bir şok oldu. Annem ise onun kim olduğunu bile bilmiyordu ama yine de beni anlayışla karşıladı. Kendimi odama kapatıp 24 saat ağlamamdan sonra annem artık rahatsız olup beni zorla dışarı yemek yedirmeye götürmüştü.”  şeklinde açıklayan Ivanka Trump’ta meğer çocukluğunda bizden çok farklı değilmiş.

Bu hikayeden sonra acaba hiç eline gitar alıp şarkı söylemiş mi? Sahneye çıkmış mıdır?  Billur Kalkavan’la akrabalığı var mıdır? gibi soruların kafamızda dönmeye başladığı Ivanka Trump’a bu dürüst açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Demek ki nedir, başkanın kızı da olsa insan insandır…