“DAVID BOWIE, BENCE BLADE RUNNER’IN EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIDIR”

“DAVID BOWIE, BENCE BLADE RUNNER’IN EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIDIR”


Diyor Denis Villeneuve...


Denis Villeneuve böyle buyuruyor. Bizce haksız da sayılmaz…

Bowie's Thin White Duke persona, smoking a Gitanes cigarette, 1976.

Blade Runner 2049’ın yönetmeni, verdiği bir röportajda, daha evvel de gündeme gelen “Niander Wallace karakterini David Bowie’nin canlandırması” fikri hakkında konuştu. Senaryoyu okuduğunda rol için aklına gelen ilk ismin David Bowie olduğunu, ancak hayatını kaybettiği için rolü Starman’e teklif etme şansına asla erişemediğini söylüyor Villeneuve…

Uzun, ama çok uzun bir süre David Bowie’nin ölümü için yas tuttuğunu, hatta role ondan başkası aklına gelmediği için “Ben ne yapacağım şimdi…” kıvamında hafif bencilce bir düşünce içine de girdiğini belirten Denis Villeneuve, “David Bowie bana kalırsa orijinal Blade Runner filminin en büyük ilham kaynağıydı. O yaşayan bir bilim kurgu karakteriydi ve zamanının çok ötesindeydi.” diyor.

Bowie’nin ölümünden sonra Niander Wallace karakterini kimin canlandıracağı sorunsalını uzun süre rafa kaldıran ve sonunda Jared Leto’ya rolü veren Villeneuve, Jared Leto’nun “Bu rol için bana niye bu kadar geç geldin?” sorusuna ise gerçek cevabı vermediğini söylüyor.