JARVIS COCKER ABBA SERGİSİNİN SESİ OLACAK

JARVIS COCKER ABBA SERGİSİNİN SESİ OLACAK


ABBA: Super Troupers


Pulp’ın uzun ve İngiliz beyefendisi adamı Jarvis Cocker, Londra’daki Southbank Centre’da gerçekleşecek ABBA: Super Troupers sergisini seslendirecek.

four-of-us-abba-music-wallpapers-1280x1024

Şanslı olanların “Bir taşla iki kuş” diyerek gideceği sergide, 1970’lerde altın çağını yaşayan İsveçli pop grubunun şöhret basamaklarını tırmanışının yanı sıra, kalıcı kültürel mirası da grubun hayranlarına sunulacak. Cocker’ın sesi eşliğinde orijinal kostümler, el yazısı notlar, eskizler, kişisel fotoğraflar, şarkılar ve enstrümanlar da dahil olmak üzere; bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış arşiv malzemeleri de sergi ziyaretçileriyle buluşacak.

Aynı zamanda grubun büyük hayranı olan Jarvis Cocker, ABBA’ya ilgisinin nasıl başladığını, “ABBA’yı ben severim, sen seversin, herkes sever. Onlara olan hayranlığım, ablamın 1976’da Arrival albümünü almasıyla başladı. 6 ay boyunca hiç durmadan o albümü dinlemiştik.” cümleleriyle açıkladı.

14 Aralık 2017 – 29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğe gideceklere, gidemeyeceklere uzun uzun sergiyi anlatacak gibi gözüküyor.