SARMAŞIK’IN YÖNETMENİ TOLGA KARAÇELİK’İN YENİ FİLMİ SUNDANCE’TE!

SARMAŞIK’IN YÖNETMENİ TOLGA KARAÇELİK’İN YENİ FİLMİ SUNDANCE’TE!


Kelebekler


2015’te izlediğimizde aklımızı alan Tolga Karaçelik filmi Sarmaşık, uzunca bir süre aklımızdan çıkmadı. Her izlediğimizde aynı rahatsızlık hissini yaşamaya devam etti. Yeri geldi rakı masalarımızda Cem Karaca‘dan Deniz Üstü Köpürür‘ü dinlerken hatırladık, bazen en yalnız hissettiğimiz zamanlarda aklımıza geldi.

Tolga Karaçelik bundan sonra ne yapacak? Hangi filmini izleyip kendimizi bu kadar kaptıracağız diye düşünürken yeni filmi Kelebekler’in haberiyle inanılmaz sevindik.

Üstelik Tolga Karaçelik’in Kelebekler’i bu yılki Sundance Film Festivali’nin Dünya Sineması bölümünde yarışacak.

Başrollerinde Seren Yüce’nin Rüzgarda Salınan Nilüfer‘inde izlediğimiz Tolga Tekin ile Büyük Ev Ablukada‘nın Canavar Banavar’ı Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altun, Serkan Keskin, Ezgi Mola, Hakan Karsak ve Ercan Kesal gibi isimler yer alıyor.

Film, 30 yıl ayrı kaldıktan sonra babalarının çağrısıyla Hasanlar Köyü’ndeki evlerine çağrılan üç kardeşin hikayesini anlatıyor. Filmde köye ulaştıklarında babalarının öldüğünü gören, birbirinden farklı üç kardeşin hikayesini izleyeceğiz. Babaları, vasiyetinde, köye kelebekler geldiği zaman gömülmek istemiştir ve kardeşler bu zamana kadar beklemek zorundadır. Bu süreçte kendileri hakkında çok fazla şey öğreneceklerdir.

Tolga Karaçelik‘in ilk filmi Sarmaşık da prömiyerini Sundance Film Festivali‘nde yapmıştı.

Kelebekler‘i izlemeyi ise heyecanla bekliyoruz!